Kampioen VK Dudzele keert terug naar derde provinciale

Na het duel tegen Ruddervoorde kon VK Dudzele de titel niet meer verliezen. De hogere reeks wenkt. © (Foto JPV)
Redactie KW

De jongens van coach Dany Couvreur waren vorige week bye. De speeldag daarvoor namen ze met 4-0 de maat van Daring Ruddervoorde. Het zag er lang naar uit dat KVC Wingene de oppergaai zou wegkapen met een straat voorsprong.

Maar Dudzele versaagde nooit en versloeg op 9 april de aartsrivaal met 4-3. Na het duel tegen Ruddervoorde werd de champagne al bovengehaald. Eendracht Brugge kon weliswaar nog op gelijk aantal punten komen maar het doelpuntensaldo konden de jongens van de Watertoren nooit meer evenaren. Het slotduel in Beernem was bijgevolg niet meer dan een formaliteit al wilde coach Dany Couvreur de competitie allerminst afsluiten met een valse nooit. Door de winst in Beernem finisht Dudzele met drie punten voorsprong op naaste achtervolger Eendracht Brugge.

Een nieuwe mijlpaal

Voorzitter Johnny Deryckere: “Een paar jaar geleden promoveerden we ook maar konden toen ons verblijf niet verlengen. Dit is een nieuwe mijlpaal. Het dieptepunt was de voor de groene tafel verloren wedstrijd tegen Varsenare, toen een lichtpanne, waaraan wij niet de minste schuld hadden, het voetballen op zaterdagavond onmogelijk maakte. Zwaar teleurgesteld deelde ik de jongens het verdikt op training mee. Op dat moment beloofden ze mij dat ze zouden kampioen spelen. Ze hielden woord. Waarom zouden we niet meedraaien in de hogere reeks? Ik ga er voluit tegenaan, al zou het wel eens mijn laatste jaar kunnen zijn. Voor alles sta ik alleen en dit is onhoudbaar. Ik baat de kantine uit, ben afgevaardigde en moet de accommodatie proper maken. Als er geen bestuursleden of helpers bijkomen dan trek ik met spijt in het hart mijn conclusies. Maar dat is toekomstmuziek. Laat ons nu eerst intens genieten.” (JPV)