Jari De Bisscop (VV Westkapelle) mikt op knalseizoen: “Vader Chris krijgt me altijd scherper”

Jari De Bisscop hunkert naar de oefensessies in Westkapelle.© JPV
Jari De Bisscop hunkert naar de oefensessies in Westkapelle.© JPV
Redactie KW

Na het afscheid van Ivy Zeebroek wordt gezocht naar een nieuwe jeugdvoorzitter. Gerechtigd correspondent Frederik De Ruyter is ontslagnemend maar gaat door tot er een opvolger is. Intussen is T1 Chris De Bisscop klaar met zijn huiswerk. Zijn zoon Jari kwam destijds mee over naar Westkapelle en heeft zich dat nog geen seconde beklaagd.

VV Westkapelle trok recent Sverre Gouwy aan. Dit talent voetbalde destijds in Damme onder de vleugels van Chris De Bisscop. Van de fusieploeg FC Damme komt Cedric Clerick over. Eerder werden twee kleppers van KFC Heist (tweede provinciale) ingelijfd, namelijk Thijs Rabout en Mike Waeghe. Net als Jari De Bisscop zullen zij spelen onder de vleugels van Chris De Bisscop. Jari speelt als verdediger en is de zoon van de hoofdcoach. Hij startte zijn voetbalcarrière bij de pluimpjes van KSK Steenbrugge, op het veld achter de Abdij.

“Onder papa bloeide ik open als centrale verdediger”

“Op mijn twaalfde verhuisden we naar Daverlo. Zelf doorliep ik verder alle jeugdreeksen tot beloften en eerste ploeg. Na twee competities met Jong KSK, in vierde provinciale, verhuisde ik naar VK Dudzele. Maar eerst speelde ik met Steenbrugge nog alle eindrondematchen in derde provinciale, nadat enkele vaste waarden afhaakten. Ook mijn vader had toen al zijn ontslag ingediend. Ach, ik concentreerde me op mijn opdrachten en gaf telkens het beste van mezelf.”

Attractief voetbal

“In Steenbrugge kwam Sven Boelens als coach. Volgen hem hoorde ik bij de beloften thuis. Mijn vader dacht er anders over, dus vergezelde ik hem naar Dudzele. Onder papa bloeide ik open als centrale verdediger. Het jaar nadien liep het minder. Dany Couvreur werd T1 en ik werd opnieuw naar de tweede ploeg verwezen. Op inzet en karakter maakte ik het hele seizoen vol. Uiteindelijk keerde ik terug naar Steenbrugge, onder het bewind van Kristof Van Damme en Thijs Verplancke. We oogstten weinig punten maar ik leerde hele toffe mensen kennen. De trainers predikten attractief voetbal, we maakten progressie en ik miste geen enkele match.”

Argusogen

“Vervolgens ruilde mijn vader het tweedeprovincialevoetbal voor een nieuwe ploeg in vierde. Hij voelde zich prima bij die beslissing en loodste me mee. Hij had immers nood aan een centrale verdediger. Tussen mijn vader, voorzitter Nico Dryepondt en hoofd TVJO Raimund De Cocq klikt het tot in het kleinste detail. Nog steeds verbaast het mij wie hij allemaal kent en wie speciaal voor hem overkomt”, vertelt Jari.

“Vanaf het eerste moment voelde ik mij thuis in Westkapelle: uitstekende accommodaties maar vooral een fantastische bende. Als er te trainen valt, dan wordt het serieus. De oefensessies zijn tops. Wat wil je: mijn vader is gediplomeerd en deed ervaring op bij grootmeesters Gino Caen en Frank De Craemer. Mij krijgt hij trouwens altijd scherper want ik weet dat de zoon van de T1 met argusogen wordt bekeken. Geen inspanning is mij te veel.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.