Florian Cavey (KVV Aartrijke, 4B): “Altijd extra ambiance op onze sponsordag”

Florian Cavey mag niet aantreden tegen SK Steenbrugge. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Met dertien punten uit zeven matchen is KVV Aartrijke, na de degradatie uit derde, niet onaardig begonnen. Thuis tegen SK Steenbrugge rekenen de geel-roden op een driepunter. Kapitein Florian Cavey moet geschorst toekijken.

“In de thuismatch tegen Oostkamp B liet ik mijn voetje hangen”, geeft Cavey toe. “Tegen een schorsing van drie speeldagen ging ik niet in beroep. Op 4 november wordt een cyste in mijn enkel verwijderd. De partij bij Blankenberge B zal ik nog kunnen spelen, daarna wacht een revalidatie van drie tot vier maanden. Ik heb al een tijdje last. Dus was het niet opportuun om verzet aan te tekenen tegen die schorsing.”

Hij zal zijn ploegmaats zondag tegen Steenbrugge wel aanmoedigen. “Heb ik vorige zondag bij Beernem B ook gedaan”, gaat de middenvelder verder. “We waren wat slordig in de combinatie, maar gaven niet veel weg. Bij een mooie actie via Diego Brinckman kon Demmy Verschaeve in de eerste helft de score openen. We hebben tot de slotfase moeten wachten op de bevrijdende tweede goal van Tiyani Vanmassenhove, maar onze zege kwam nooit in gevaar. De voorbije weken haalden we enkele goeie resultaten. Toch hadden we op meer gehoopt dan 13 op 21.”

Niet onderschatten

In vierde B werkte Wingene tot nog toe een foutloos parcours af. Wenduine telt drie punten minder. Aartrijke is vijfde op acht punten van de leider. “Voor de start van de competitie werden Wingene en Wenduine voorin verwacht”, aldus Cavey. “Tegen hen speelden we nog niet. De B-ploegen van Torhout en Varsenare gaan ook meedoen voor de eindrondetickets. Dat willen wij ook. En als ik een eindronde speel, wil ik die winnen. Maar eerst moeten we proberen om Steenbrugge te kloppen. Vroeger was dat een staartploeg. Dit seizoen komt die ploeg beter uit de verf. We mogen hen niet onderschatten.”

Ook omdat er extra belangstelling zal zijn. Het bestuur houdt zondag een sponsordag. De mensen die de club financieel steunen worden vanaf 14 uur op een hapje en een tapje getrakteerd. “Er is altijd ambiance bij KVV Aartrijke, maar op zo’n sponsordag nog net iets meer”, beseft Cavey. (HF)

Zondag 23 oktober om 15 uur: KVV Aartrijke-SK Steenbrugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier