Eendracht Brugge verbroedert met ex-spelers

William Van Cappel en afgevaardigde Patrick Dedulle stonden in voor de ex-ploeg, hier verbroederd met de huidige kern. Rechtsboven uiterst rechts staande herkennen we voorzitter Franky De Cuyper met naast hem T1 van de eerste ploeg Nicolas Van Haverbeke. © (Foto JPV)
Redactie KW

Onder gutsende regen organiseerde Eendracht Brugge vorige zaterdag 27 november een reünie met oud-spelers die destijds stuntten achter de Watertoren.

Het water kon de pret niet bederven. De barbecue en het gezellig samenzijn achteraf verliep hartelijk maar volgens de regels van corona. Organisator Yannick Van Vyve: “In de toekomst zouden we graag een tornooi inrichten met de oud-spelers. Dit evenement was een voorproefje. Het idee kwam van Frédéric Warnauts, toenmalig keeper maar nog altijd ballenpakker bij de eerste ploeg. Zelf contacteerde ik Anthony Lanssens, onze voormalige topscorer en nog steeds een icoon.”

“Hij stelde een ploeg samen terwijl ik een traiteur contacteerde voor een barbecue. Ook liet ik een flyer maken en dankzij mond aan mond reclame begroeten we hier een pak mensen die Eendracht genegen zijn. Het verbaast en verheugt me dat zoveel supporters hier aanwezig zijn ondanks het barslechte weer. Eendracht is echt geliefd bij allen die hier ooit aangesloten waren.”

Volgende ex-spelers tekenden present: Tom Noë, Bjorn Bylle, Dries Hellem, Anthony Lanssens, Nicolas Boi, Tobit Defruyt, Tom Boussy, Wim Vereyck, Jonas Defruyt, Tom Hillewaert, Kevin Schatteman, Nick Bleyaert, Stefaan Tresnel, Matthias D’Haene en Lieven Vervynck. Succestrainer van weleer William Van Cappel was eveneens present samen met Patrick Dedulle, jarenlang trouwe afgevaardigde. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier