Drie nieuwkomers bij GL Ruiselede: “Het wordt flink drummen voor de eindrondeplaatsen”

De nieuwkomers met v.l.n.r.: trainer Steve Beyst, Jarne Standaert, Stan Verrgote, Elias Mornie, Jens Vandamme en Marnix Van Der Meersch. (foto WV)
Redactie KW

GL Ruiselede heeft vorige zondag de spelers voor volgend seizoen voorgesteld. Met Stan Vergote (Kanegem), Jarne Standaert (Aarsele) en Elias Mornie (Wingene) zijn er drie nieuwkomers. En Jens Vandamme, vorig seizoen assistent-coach, trekt de voetbalschoenen weer aan. Vooral in aanvallend opzicht is de vierdeprovincialer dus serieus versterkt.

“In samenspraak met het bestuur hebben we vooral voor het aanvallend compartiment naar nieuwe spelers gezocht”, zegt coach Steve Beyst (35). “Daarbij had ik een lijstje met namen waarvan ik zeker wist dat het stuk voor stuk versterkingen zijn. Een godsgeschenk is nu ook dat Jens weer begint te voetballen. Hij was meer dan eens een gesel voor de tegenstanders. Dat alles zorgt ervoor dat we gerust een ambitie durven uitspreken: de top zes. Aan Dudzele en Zerkegem zal waarschijnlijk weinig te doen zijn, maar daarachter zal het drummen worden voor de eindrondeplaatsen. Hopelijk kunnen wij ons wagonnetje daaraan hangen.”

De Aarselenaar begint in de tweede week van juli officieel met de veldtrainingen. “Er is een mooi oefenprogramma samengesteld, met daarin zeker een tweetal echte waardemeters. Zo spelen we voor de beker tegen de tweede ploeg van Mandel United, en als we ons niet kwalificeren voor de volgende ronde spelen we een week voor de start nog tegen Dentergem, toch ook wel een topper. Hopelijk is tegen dan nog iedereen even fit als nu, en is de achterstand door corona weggewerkt, want een competitiestart is altijd belangrijk, zeker als je voorin wil eindigen.”

Stevige start

Die start is niet min: drie matchen in één week tijd. “We openen op Lissewege B op zondag, drie en zeven dagen later ontvangen we achtereenvolgens Varsenare B en Knokke B. Twee ervan zijn volledig nieuwe ploegen en dus moeilijk in te schatten, maar we moeten er direct staan en voluit voor de winst gaan.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.