Coach Rik Bouckaert van VKSO Zerkegem hoopt ambitie waar te maken met plaats in de top vijf

Dit zijn nieuwe spelers van VKSO Zerkegem: Jarne Mouton, Michael Deprez, Thomas Knockaert, Matthias Martens, Lode Viaene, Tibo Schutyser, Gilles Vandenberghe, Mathias Van Kerschaver en T3 Pieter Barzeele.© JPV
Dit zijn nieuwe spelers van VKSO Zerkegem: Jarne Mouton, Michael Deprez, Thomas Knockaert, Matthias Martens, Lode Viaene, Tibo Schutyser, Gilles Vandenberghe, Mathias Van Kerschaver en T3 Pieter Barzeele.© JPV
Redactie KW

Bij VKSO Zerkegem werden de nieuwe spelers voor het komende seizoen voorgesteld. Trainer Rik Bouckaert geeft ook meer uitleg over zijn plannen en dromen met de ploeg: “De entourage droomt van derde provinciale en er zijn mogelijkheden.”

Voorzitter Patrick Ongenae en gerechtigd correspondent Marina Lievens van VKSO Zerkegem baten ook de kantine uit langs de Vedastusstraat. Om de spelers, volgens de coronabeperkingen, de nodige informatie mee te geven in de kantine werd de groep gesplitst. Eerst kwamen U17 en U21 aan de beurt, daarna volgden beloften en eerste ploeg. Rik Bouckaert is een T1 die in het verleden, als trainer en als speler, grossierde in kampioenstitels en promoties. Toen hij bij aanvang van afgelopen competitie werd bedankt voor bewezen diensten in Varsenare, polste VKSO Zerkegem de succescoach. Rik aanvaardde en ging voor het eerst in vierde provinciale zijn passie uitoefenen. De mayonaise pakte meteen maar de pandemie legde al binnen de kortste tijd de competitie stil. We merkten het al meteen tijdens de spelersvoorstelling: iedereen popelt om aan de slag te gaan.

Serieuze reeks

Net zoals vorig kampioenschap wordt Rik Bouckaert gekoppeld aan assistent en kind van het huis Geert Denys. Er kwam zelfs een T3 bij: Pieter Barzeele zal op donderdagavond de beloften onder zijn vleugels nemen. Net voor zijn speech aan de hoofdkern, waarbij heel wat neofieten hun opwachting maken, konden wij Rik Bouckaert strikken voor een interview.

“Maarten Laporte en Alexis Bert zijn de enige vertrekkers die in het verleden steevast geselecteerd werden. Alle andere vaste waarden bleven aan boord terwijl we toch stevige versterkingen binnenhaalden. We hopen dat ze de concurrentie aanwakkeren zodat de anderen evenzeer scherper zullen trainen. Je kunt tijdens de matchen geen kwaliteit leveren zonder de oefensessies bij te wonen. Als je in een zangkoor of een fanfare zit, moet je toch ook de repetities bijwonen? Hoe dan ook, we zijn allemaal gelukkig dat we opnieuw van start mogen gaan.”

Dromen van derde

“Nu hoopt VKSO Zerkegem een stek in de top vijf te behalen, zich eventueel te plaatsen voor de eindronde en, als het kan, promoveren. De entourage droomt van derde provinciale en er zijn mogelijkheden. Misschien moet de mentaliteit van sommige spelers wat veranderen, maar dat is mijn verantwoordelijkheid. Hoe hoog we zullen finishen, valt moeilijk uit te drukken omdat we geen weet hebben van de sterkte van de concurrenten. Hoe stevig zullen de B ploegen zijn die in onze reeks werden ingedeeld? Titelkandidaten? VK Dudzele lijkt me niet te onderschatten, VV Westkapelle oogt me serieus versterkt. Dus concludeer ik dat we in een behoorlijk sterke reeks aan bod zullen komen. Zoveel te beter!” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.