Brecht De Bois is sterkhouder bij Eendracht Brugge (4B): “We willen de sprong naar derde provinciale maken”

Brecht De Bois beschouwt het nieuwe seizoen als money time. (foto JPV)
Redactie KW

Terwijl heel wat provinciale voetbaltrainers kampen met blessurelast oppert Nicholas Vanhaverbeke dat het al bij al meevalt bij Eendracht Brugge. Nieuweling Arne Defour is even out, Ben Smits kampt met een teenletsel en de zoon van de coach, Jari Vanhaverbeke zit ook nog in de ziekenboeg.

Vier spelers zochten andere oorden op: doelman Jasper Jonckheere vertrok naar Varsenare, Jordy Verbrugge naar Wenduine, Jarny Kerkaert naar Lissewege en Robin Adomako naar Steenbrugge. Degelijke vervangers werden ingelijfd. Ben Smidts komt van Lichtervelde, Arne Defour van Loppem, Glen Van Dessel van Wenduine en keeper Fabio Van de Rivière hoopt na blessureleed zijn carrière te herlanceren. Ondanks aanbiedingen uit hogere reeksen blijft de spits Emile Pollet trouw aan Eendracht verbonden.

We blijven groeien, met een vaste kern die al drie jaar samen speelt

Sterkhouder

Brecht De Bois is één van de sterkhouders. De defensieve kracht ontgoochelt nooit. “Mijn carrière startte bij SK Torhout, daarna volgde Eendracht Brugge”, vertelt hij. “Drie competities later trok ik naar Daring Brugge. Een vaste stek kon ik er niet verwerven, dus opteerde ik om naar de schaapstal terug te keren. Coach Nicholas Van Haeverbeke beloonde mijn werkkracht, postuleerde me definitief in de basisploeg en de accommodaties liggen pal achter mijn woning. Wat moet je meer hebben? Dit is het vierde kampioenschap na mijn terugkeer, bij een bende vrienden, meestal universitairen, die graag samen hokken, maar vooral tussen de krijtlijnen willen stunten. Vraag maar rond, je zult ze allemaal horen verkondigen dat ze hopen op de top vijf. Ikzelf ook, dus zal ik mijn uiterste best doen om dat te realiseren. We blijven groeien, met een vaste kern die al drie jaar samen speelt. In het verleden pakten we vaak uit met een stunt en stuurden toppers puntenloos huiswaarts. De sprong maken naar derde provinciale is ons evenwel nog niet gelukt. Nu willen we echt promoveren.”

‘Money time’

“Het verschil tussen Daring Brugge en Eendracht Brugge? Op het Tempelhof zetten ze wel al die stap naar de hogere reeks. Het gaat het er misschien iets professioneler aan toe. Ik durf stellen dat we ons willen spiegelen aan de buren. Stel je de derby voor tussen Daring en Eendracht in derde provinciale: daar komt de massa op af! Het nieuwe seizoen wordt money time. We zijn progressief gestart met de oefensessies op 18 juli. De T1 laat graag specialisten hun ding doen. In onze kern voetballen met Louis Ryheul en Stijn Neels twee kinesisten. Vaak nemen zij een deel preventie en recuperatie voor hun rekening. Dat wordt door de groep in grote dank afgenomen.” (JVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.