Zondag kustderby FC Beaufort – VV Koksijde-Oostduinkerke (4A): “Niets te verliezen maar we zullen ons vel duur verkopen”

John Vanmullem, trainer van FC Beaufort. (foto FRO)
Redactie KW

Zondag staan twee fusieploegen tegenover elkaar in vierde provinciale A op het kunstgrasveld van (ex) Davo Westende, dat, met de groeten van de gemeente Middelkerke, samen met SK Spermalie, de nieuwe club FC Beaufort vormde.

De bezoekers behoren tot de nieuwe voetbalclub aan de Westkust, de fusieclub van VV Koksijde en VV Oostduinkerke. We spraken met beide trainers, twee oud-ploegmaten destijds bij SV Veurne, John Vanmullem en Marc Dawyndt. “Na de makkelijke uitzege, 1-6 op het veld van WS Houthulst, staan we op de achtste plaats, met 12 punten”, opent John Vanmullem, trainer van FC Beaufort.

“Iedereen is tevreden. We staan in de middenmoot met een jonge ploeg die nog veel ervaring moet opdoen. De kwaliteiten zijn aanwezig, maar er moet nog meer maturiteit bijkomen. Ik kan beschikken over een grote spelerskern van 25 spelers.. Het doet me elke week pijn als ik spelers moet ontgoochelen, op de bank zetten of niet selecteren. Wegens gebrek aan ervaring hebben we drie of vier punten te weinig. We hebben het voordeel dat we vlot scoren. Het komt goed, zolang we maar punten pakken tegen de ploegen uit de tweede kolom. Zondag ontvangen we VV Koksijde-Oostduinkerke, een sterke ploeg, die geleid wordt door mijn ex-ploegmaat, Marc Dawyndt, een toffe gast. Ik kijk er naar uit om hem terug te zien. Sportief maken we ons geen illusies. De bezoekers hebben ervaring, kwaliteit en gestalte zat. Wij hebben niets te verliezen en zullen ons vel duur verkopen.”

Geklopt op karakter

Marc Dawyndt hoopt dat zijn spelers met de juiste mentaliteit op het veld zullen komen in Westende. “Onze 3-0 zege in de derby tegen Nieuwpoort was te danken aan de inzet en de mentaliteit, waarmee we de wedstrijd hebben aangevat. Bij andere matchen hebben we soms te mooi willen voetballen en werden we drie keer geklopt op karakter. Thomas Kinget stond tegen Nieuwpoort voor de eerste keer in het doel en Robin Lattrez verving uitstekend Bart Berquin, die in quarantaine zat. We zijn goed bezig en FC Beaufort onderschatten, doen we zeker niet.”

“Ik ken de meeste spelers persoonlijk en weet dat ze een tandje bij zullen steken om mij en mijn ploeg te kloppen. Niet alleen tegenover die spelers, maar ook tegen mijn ex-ploegmaat, John Vanmullem, zou ik niet graag gezichtsverlies lijden. John is een toffe gast en na de match gaan we zeker een babbeltje slaan en een pintje drinken. Als we winnen, zal dat zoet smaken, bij verlies wordt dat iets minder lekker!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier