Voetbalclub KEG Gistel is gered met nieuw bestuur: “We kunnen doorgaan!”

Johan Dierendonck fungeerde tien jaar als voorzitter van KEG en doet er nu een tweede termijn bij.© FRO
Johan Dierendonck fungeerde tien jaar als voorzitter van KEG en doet er nu een tweede termijn bij.© FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

De warme oproep van waarnemend voorzitter Johan Dierendonck(42), om voetbalclub KEG Gistel van de ondergang te redden, is niet lang zonder gevolg gebleven. In een minimum van rijd meldden zich kandidaten om mee te helpen aan de doorstart van KEG.

Dierendonck is gelukkig met de snelle oplossing voor zijn probleem: een leuke club met 180 jeugdspelers in leven houden!

Witte rook

“Mijn dank gaat uit naar de sociale media en de persmensen die mijn ‘droom’ bekend gemaakt hebben, met onmiddellijk positief resultaat”, glundert kinesist Johan Dierendonck. “Mijn telefoon stond onmiddellijk roodgloeiend en na amper een week kan ik stellen dat er witte rook is en dat de toekomst van KEG verzekerd is.”

Nieuw bestuur

“We hebben een volledig nieuw bestuur dat bestaat uit Steve Meyns (gerechtigd correspondent/secretaris), Joeie Verbiest (financieel manager), Jan David (sportief manager), Kris Smet ( PR en verantwoordelijke sponsoring), Eric Dierendonck (dagelijks bestuur) en mezelf, Johan Dierendonck(voorzitter). Kris Tanghe (ex-jeugdtrainer van KEG) heeft zich bereid verklaard om, in samenwerking met technisch verantwoordelijke, Jan David, de onderbouw van de jeugdelftallen te coördineren. Voor de bovenbouw zijn er besprekingen aan de gang met een serieuze kandidaat.”

Doorstart

Voor de doorstart werden al een paar beslissingen getroffen. Het komend seizoen wordt geopteerd om zonder eerste ploeg aan te treden zodat alle aandacht kan gaan naar de jeugd. Een eerste ploeg in competitie wordt wel de grote ambitie voor seizoen 2022-2023. Er wordt ook een project damesvoetbal opgestart. Er zal in competitie gespeeld worden met alle jeugdploegen, van peuter tot U21. Daarvoor zijn ook trainers en medewerkers nodig. KEG zoekt nog trainers en afgevaardigden voor U6-U7, U10, U13, U17 en U21.

“Op de algemene vergadering van woensdag 28 april (19.30u.) zullen we aan spelers, ouders, supporters en alle geïnteresseerden meer uitleg geven over de doorstart”, vervolgt Dierendonck. “Uiteraard hopen we ons KEG-team op die vergadering compleet te maken. Ik ben alvast met het feit dat KEG Gistel, met stamnummer 189, op de voetbalkaart blijft.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.