https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tristan Bruynsteen geeft voorzet voor kunstgras

Gemeenteraadslid Tristan Bruynsteen (N-VA) vindt een veld van kunstgras noodzakelijk.© (Foto PCO)
Gemeenteraadslid Tristan Bruynsteen (N-VA) vindt een veld van kunstgras noodzakelijk.© (Foto PCO)
Redactie KW

Tristan Bruynsteen is samen met N-VA voorstander van een veld van kunstgras voor VK. “De jeugd heeft dat nodig”, klinkt het. “Ik hoop op een doorbraak”, reageert VK-voorzitter Pascal D’haveloose.

Tristan Bruynsteen is het jongste gemeenteraadslid van N-VA en groeit op in een geëngageerde sportieve familie. Zelf voetbalt Tristan met veel plezier bij de beloftes als centrale verdediger bij VK Langemark-Poelkapelle. “VK moest van nul af aan beginnen. Maar nu 6 jaar later is er dankzij de inzet van het jeugdbestuur een stevige organisatie opgezet. De jeugdwerking levert schitterend werk om bijna 200 kinderen te leren voetballen. Eén van de peilers vormt het aantrekken van gemotiveerde enthousiaste of gediplomeerde trainers. Ik vind het niet normaal dat kinderen van 8 jaar moeten ploeteren in de modder. Het komt ook voor dat men een wedstrijd moet afgelasten wegens het weer. Dergelijke toestanden kun je vermijden door kunstgras aan te leggen.”

Nabijheid van concurrerende clubs. “Zonnebeke, Boezinge en Houthulst beschikken wel over velden met kunstgras. Voor de jeugdploegen zou dat de kers op de taart vormen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Onze schepen Dominique Cool van financies richtte een rondvraag voor een inschatting van de kostprijs. 400.000 euro zou het aanleggen van één veld bedragen. Het kunstgras heeft het voordeel dat de mat makkelijker te onderhouden is. Na een stevige match is aan een grasveld wel wat oplapwerk nodig. Ik hoop met het duidelijk standpunt van N-VA een duwtje in de rug te geven om de gemeenteraad warm te maken voor dergelijke investering. Als het veld er komt, is het aan het bestuur om te beslissen welk terrein men zou aanleggen. Met dergelijke veld kan je ook de mogelijkheid bieden om scholen of andere verenigingen te laten voetballen”, zegt Tristan Bruynsteen

De logica zelve

De komst van kunstgras vindt voorzitter Pascal D’haveloose de logica. “Ik zou daar heel blij om zijn. Eerstdaags zitten we samen met een afvaardiging van het bestuur in het gemeentehuis. “De aangebrachte argumenten kloppen. In totaal schoppen 240 spelers tegen de bal. Jonge kinderen door de modder jagen, is geen optie. Daarnaast zijn er voor de gemeente ook 5.000 euro aan kosten voor het onderhoud van kammen, inzaaien en maaien.”

VK groeit als geheel. “Met 3 velden is dat naar organisatie kantje boordje. Gelukkig hebben we met Johan Claerebout een uitstekend terreinverzorger. Een veld van kunstgras zou die drukte kunnen oplossen en misschien zelfs ruimte vrijmaken om bijvoorbeeld het populaire paddelen of andere buitensporten mogelijk te maken. Dat zal uiteraar niet kunnen tijdens ons eigen intensief gebruik. Over officiële kostprijzen kan ik niet spreken. Maar er zal wel extra geld nodig zijn voor beveiliging met afrastering en camerabewaking. Het is niet de bedoeling dat je op zo’n veld gaat crossen”, merkt Pascal D’haveloose op.

VK is terug een stabiele club geworden. “Corona heeft ons in het afgelopen seizoen echt pijn gedaan. Wij draaien op de inkomsten van de plaatselijke sponsors, de kantine en de kiekefret. In 4de provinciale zitten we op onze plaats ofwel moet er om te promoveren een bom geld uit de lucht vallen. Eigenlijk had ik graag geweten hoever we sportief in de competitie zouden geraakt zijn, gezien onze sterke start. Een veld van kunstgras zou straks echt welgekomen zijn”, besluit de voorzitter.

Sportschepen Eddy Vanacker (CD&V) wou pas reageren na het overleg met VK begin juni. (PCO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten