Trainer Maarten Beele vertrekt na dit seizoen bij VK Langemark-Poelkapelle

Maarten Beele: “Ik denk dat het voor beide partijen tijd is voor iets nieuws.”© RB
Maarten Beele: “Ik denk dat het voor beide partijen tijd is voor iets nieuws.”© RB
Redactie KW

Tijdens de coronastop in het provinciaal voetbal zijn verschillende clubs al bezig de kern voor volgend seizoen aan het voorbereiden. Bij vierdeprovincialer VK Langemark-Poelkapelle wordt pas in de derde week van januari virtueel samen gezeten om de toekomst te bespreken. Trainer Maarten Beele liet wel al weten dat hij na dit seizoen vertrekt.

“Ik ben hier al die tijd heel graag geweest”, opent Maarten Beele. “Het is niet veel trainers gegeven om een club zo lang te mogen trainen. Maar ik denk dat het voor beide partijen tijd is voor iets nieuws.” Beele had die beslissing al een tijdje geleden gemaakt, maar bijna niemand was daarvan op de hoogte. “Toen ik eind vorig seizoen samenzat met de sportief verantwoordelijke om het huidige seizoen te bespreken, heb ik hem die beslissing al meegedeeld”, gaat de 35-jarige coach verder. “Ik heb hem toen gevraagd om dat tussen ons te houden, zodat ik op dezelfde manier als alle andere jaren met de groep kon werken.”

Trainerscursus

Ondanks zijn afscheid in Langemark heeft Beele nog geen vooruitzichten voor volgend seizoen. “Ik heb nog geen aanbiedingen gekregen van andere clubs en dat is dus zeker ook niet de reden van mijn vertrek. Mocht ik een aanbiedingen krijgen, dan zal ik die in overweging nemen en kijken of het interessant is voor mij. Als dat niet het geval is, zal ik volgend seizoen vermoedelijk mijn trainerscursus UEFA B volgen.”

De club is ondertussen gestart met de zoektocht naar een nieuwe coach voor het eerste elftal. Als alles goed gaat, hervatten de Langemarkenaars op 21 februari de competitie met een thuiswedstrijd tegen VV Koekelare B, een week later dan alle andere clubs dus. “Het eerste weekend waarin de competitie hervat wordt, zijn wij – net als KSK Vlamertinge B – bye. We hebben onderling de afspraak gemaakt om in het weekend van 14 februari een oefenwedstrijd te spelen. Maar dat hebben we nog niet officieel gemaakt, aangezien we voorlopig weinig hoop hebben dat de competitie daadwerkelijk zal mogen hervatten halfweg februari”, besluit Beele. (BP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.