Sassport Boezinge speelt tegen Lauwe: “We hopen opnieuw de nul te houden”

Mathias Mouton. (foto MG)
Redactie KW

Sassport Boezinge lijkt na de overwinning bij WS Lauwe op kruissnelheid te komen. Mathias Mouton en ploegmaats zijn er op gebrand om een reeks neer te zetten.

“We wonnen vorig weekend met 0-2 bij WS Lauwe. Volgens mij gaan weinig ploegen daar de drie punten pakken”, klinkt het bij flankverdediger Mathias Mouton. “We toonden dat het niet altijd met het mooiste voetbal is dat de drie punten gepakt worden. Dat moeten we meenemen naar de komende weken. Zaterdag ontvangen we thuis RC Lauwe, ook dan moet het resultaat primeren op de manier waarop. Natuurlijk zijn we een ploeg die graag het balbezit heeft, en met het vele voetballend vermogen in onze kern is dat ook logisch.”

Dicht bij topniveau

Na de vier op zes van de voorbije weken en met matchen tegen RC Lauwe, SC Zonnebeke en KE Wervik voor de boeg lijkt het voor Sassport het ideale moment om een reeks overwinningen neer te zetten. “We kenden een wat moeilijkere periode, zeker met de zware nederlaag op het veld van KSC Wielsbeke, maar het is duidelijk dat we ons volledig herpakt hebben. Voor het seizoen vond ik dat er al te makkelijk werd gezegd dat wij dé te kloppen ploeg in deze reeks waren. Dat moeten we de komende weken elke match opnieuw bewijzen. De wil om een reeks neer te zetten is in de groep zeer sterk aanwezig.”

De 25-jarige Mathias Mouton is aan zijn derde seizoen bij Sassport bezig. “Nu hopelijk eens een volledig seizoen”, lacht de Oostduinkerkenaar. “Ik voel dat ik heel dicht bij mijn topniveau aanleun. De voorbije weken toonden we ons defensief heel sterk en daar haal je als flankverdediger toch vertrouwen uit. Ik hoop dat we zaterdag opnieuw de nul kunnen houden.”

(TVI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.