Nic Alleman (VK Langemark-Poelkapelle 4A)“We moeten nog niet te veel dromen”

Nic Alleman © RB
Redactie KW

Afgelopen weekend won VK Langemark-Poelkapelle de topper in vierde provinciale A tegen de leider KVC Ichtegem. Door de overwinning en de nederlaag van VP Gits komt VKLP naast Ichtegem aan kop van het klassement. Jeugdproduct Nic Alleman is tevreden met de overwinning, maar blijft voorzichtig in het uitspreken van titelambities. “We moeten nog niet te veel dromen. De weg is nog lang en elke tegenstander zal extra gemotiveerd zijn om tegen de koploper te spelen.”

De jongens van trainer Tom Slosse, kunnen terugblikken op een uitstekende competitiestart. Ze konden negen van de elf competitiewedstrijden winnend afsluiten. “Het zijn inderdaad mooie statistieken. Maar we moeten daar niet te veel op focussen. Het kan binnen enkele weken helemaal anders zijn”, gaat Alleman verder. Komende zondag staat voor de Langemarkenaren opnieuw een moeilijke verplaatsing op het programma. Dan trekken ze naar Vleteren. “Het zal sowieso een moeilijke wedstrijden worden. Ik ken Vleteren persoonlijk niet, maar gezien hun plaats in de rangschikking zullen ze ongetwijfeld veel kwaliteiten hebben.”

Over een eventuele titel is er in Langemark voorlopig nog niet gesproken volgens de verdedigende middenvelder. “Het doel aan het begin van het seizoen was duidelijk. We willen graag eindronde spelen. Over een titel is nog niet gesproken. Misschien zal dat veranderen nu we bovenaan staan. Maar onze doelstelling aanpassen is voorlopig nog niet aan de orde. Er komen nog veel moeilijke wedstrijden aan.” Alleman haalde in het begin van het seizoen niet altijd de selectie of begon vaak op de bank. Toch lijkt de 26-jarige Langemarkenaar zijn basisplaats de laatste weken veroverd te hebben. “Ik denk dat ik nog een stuk beter moeten kunnen. Ik zit nog niet op het niveau dat ik vroeger haalde. Ik moet dus hard blijven werken.” In het feit dat Alleman in de meeste wedstrijden halfweg de tweede helft vervangen wordt, ziet hij geen specifieke reden. “Dat is een beslissing van de coach die ik respecteer. Soms is dat uit tactische overwegingen en andere keren omdat ik al een gele kaart had gekregen”, besluit de elektricien. (BP)

Zondag 21 november om 14.30 uur: VKW Vleteren – VK Langemark-Poelkapelle

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.