https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Milan Anckaert: “Wil me verder ontwikkelen”

Milan Anckaert. © JT
Redactie KW

Na twee speeldagen staat KVP Gits met een vlekkeloos rapport mee bovenaan de rangschikking. Liever gisteren dan vandaag willen ze terugkeren naar derde provinciale en dankzij twee goals van Milan Anckaert werd SK Nieuwkapelle opzij gezet.

Vorig jaar won Gits de partij met een vooroorlogse 14-0, nu eindigde de partij op 3-1. “Ze kwamen sterker voor de dag dan gedacht”, opent Milan, die als student kinesist aan zijn eerste jaar master in Gent begint. “Het was een taaie ploeg maar uiteindelijk werd het wel een mooie wedstrijd. Omdat het Gits kermis was, mocht iedereen gratis komen kijken. Er stond heel wat volk langs de kant, wat uiteraard heel plezant is.” Met twee goals opende de 21-jarige ex-speler van Eendracht Hooglede en Lichtervelde zijn rekening voor dit seizoen. “Ik had nood aan die doelpunten. Dat geeft een boost voor het vertrouwen. Hopelijk ben ik nu vertrokken.”

Promotie

Zondag kan Anckaert zijn totaal nog wat opkrikken op Kortemark B. Zij begonnen met twee nederlagen. “Zonder nonchalant op het veld te stappen, kunnen we enkel maar tevreden zijn met een overwinning. We kijken niet naar de anderen. We hebben de ambitie om voor de titel te gaan en die promotie lijkt me een realistisch doel, al zal het zeker niet vanzelf gaan. Op de openingsspeeldag wonnen we wel, maar was het spelbeeld niet goed. Zelf hoop ik me bij Gits ook nog verder te ontwikkelen. Mijn snelheid is een van mijn troeven maar ik moet ik me nog wat ontwikkelen qua spelinzicht. Ik voel me hier erg goed, Gits is een familiale ploeg en we hebben een toffe bende.”

Gits telt vele geblesseerden die er zondag niet bij zullen zijn: Dennis Vervelghe, Bilal El Kaddouri, Jens Deruyter, Gilles Moerman, Sam Mistiaen, Joren Ketels, Hannes Cappelle en Jarne Demoen. (JT)

Zondag 19 september om 14.30 uur: SVD Kortemark B KVP Gits.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.