https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mauro Devos: “Altijd voor elke bal vol gaan”

Mauro Devos. (foto a-WD)
Redactie KW

De moeilijke verplaatsing naar Racing Gent hebben de Zwevezelenaars met een 2-4-zege afgesloten. Mauro Devos (20), de jongste in de kern, was beslissend door bij gelijke stand met zijn doelpunten in een handvol minuten de Ratjes ko te slaan.

“Met onze tweede helft tegen Gullegem in het achterhoofd vertrokken we met vertrouwen naar Gent”, weet Mauro Devos, die zijn tweede seizoen bij KSKV speelt. “Wij wisten op voorhand dat het niet makkelijk zou worden. Racing start altijd heel sterk. Dat moesten wij ook doen en scoorden tweemaal in de aanvangsfase. Die voorsprong werd na een twintigtal minuten tenietgedaan toen we even minder scherp waren, maar wij hadden de mentaliteit om ons daar over te zetten met het gekende resultaat. Mijn sterke punt? Voor iedere bal gaan! Dat leverde ook die twee doelpunten op”, aldus Mauro, die voorheen bij KMSK Deinze speelde.

“Op naar negen op negen”

“Wij staan nu aan de leiding in de stand”, vervolgt de in Maldegem wonende aanvallende middenvelder die op zoek is naar een job die combineerbaar is met het voetbal. “Als leider krijg je altijd een tegenstander die gebeten is om de leider te kloppen. Dat zal nu niet anders zijn. Vorig seizoen speelden we ook tegen onze volgende tegenstander Petegem, een ploeg met heel wat ervaring. We wonnen die, maar dat was niet gemakkelijk en dat zal nu ook zo zijn.”

“We moeten vanaf minuut één scherp zijn, inzet en karakter tonen en met de juiste mentaliteit spelen. Enkel op die manier kunnen we een driepunter thuis houden. Wij hebben een hechte vriendengroep, een mengeling van jonge en ervaren spelers, en trainers die op een goede manier naar een wedstrijd toeleven en elke match alles willen geven om die te winnen. Nu op naar een negen op negen.” (WD)

Zondag 19 september om 15 uur: KSKV Zwevezele A – Sparta Petegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.