Jurgen Vanoverbeke (WS Zarren, 4A): “Invallers gaan zich moeten tonen”

Trainer_Jurgen_Vanoverbeke. (foto JV) © foto jv
Redactie KW

Blijft Vleteren in de top vijf? Of springt Zarren zondagavond over Vleteren? Dat is de inzet voor dit duel van speeldag dertien in vierde provinciale A.

Trainer Jurgen Vanoverbeke moet de ploeg die met 2-0 verloor bij Ichtegem op enkele plaatsen wijzigen. Aanvoerder Arne Wittouck pakte vorige zondag zijn derde gele kaart en is geschorst. Bovendien zijn de broers Jody en Jordy Timperman geblesseerd. “Jody liep in Ichtegem een letsel aan de ribben op, Jordy een spierletsel”, verduidelijkt Vanoverbeke. “We hebben geen al te grote kern. En we kunnen niet terugvallen op een beloftenploeg, die is er niet. Tegen Vleteren gaan de invallers een tandje moeten bijsteken.

Ichtegem maakte vorige zondag een einde aan een ongeslagen reeks van vijf matchen van Zarren. In twaalf speeldagen sprokkelde het team 23 punten. “Een puntenoogst waarmee ik tevreden ben”, gaat Vanoverbeke verder. “Tegen de top drie van het klassement pakten we maar één punt. Toch werden we in geen enkele van die matchen weggespeeld. Op het vlak van organisatie zit het bij ons goed. We hebben de op één na minst gepasseerde defensie. Voor de start van de competitie stelden we de plaatsen vijf tot zeven als doel. Als we zondag de top vijf kunnen binnendringen gaan we dat uiteraard niet laten. Voor Ichtegem hoefden we vorige zondag niet veel onder te doen. Tussen beide rechthoeken waren we de evenknie. In beide zestien meters was Ichtegem scherper. Ik vermoed dat we ook voor Vleteren, dat twee punten meer heeft, niet moeten onderdoen. Het is een ploeg met veel duelkracht. Denk dat het een pittige match zal worden.”

Voor volgend seizoen heeft het bestuur van Zarren werk. Trainer Vanoverbeke hoopt dat weer een beloftenploeg in competitie wordt gebracht. (HF)

Zondag 28 november om 14.30 uur: WS Zarren – Vleteren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.