Gunther Gesquière (KVC Ichtegem – 4A): “Match in de match met collega Jurgen Vanoverbeke”

Gunther Gesquière. (foto Bart)
Redactie KW

Twee trainers die elkaar goed kennen! Gunther Gesquière en Jurgen Vanoverbeke zullen elkaar deze week enkele keren jennen. Ichtegem ontvangt een week na de eerste nederlaag van het seizoen Zarren.

Jurgen Vanoverbeke, trainer van Zarren, heeft een verleden bij Ichtegem. “Ik kreeg training van hem, vijf of zes spelers uit de huidige kern ook”, weet de Ichtegemse oefenmeester Gesquière. “Jurgen is Ichtegemnaar. Een topkerel met wie ik goed opschiet. Wat betekent dat het zondag tussen de trainers een match in de match wordt.”

Voor de thuiswedstrijd tegen nummer vijf uit de stand zal trainer Gesquière moeten puzzelen. In de verloren partij bij Langemark-Poelkapelle, intussen medeleider, was scheidsrechter Vedran Geeraerd gul met kaarten. “Twee gele voor de thuisploeg, negen voor ons plus ook nog eens rechtstreeks rood voor Tijs Van Wauwe”, zucht de Ichtegemse trainer.

Ichtegem stond dan al op voorsprong en hield stand tot Shane Lapere een kwartier voor tijd tegen een tweede gele kaart aankeek. “Met negen tegen elf hadden we nog een mooie kans op 0-2, maar dat lukte net niet”, vloekt Gesquière. “In de laatste tien minuten slikten we twee doelpunten. De nederlaag van zondag heeft tegen Zarren gevolgen: Shane Lapere, Thorsen Lasat en Simon Mattheus zijn geschorst. Lorenzo Degrande is out met een kruisbandletsel en Jason T’Jonck sukkelt met de enkel.” (HF)

Zondag 21 november om 15 uur: KVC Ichtegem – WS Zarren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.