400 toeschouwers wonen KVK Westhoek – KV Kortrijk bij

Nieuwkomer Kevin Van Den Driessche en Yentl Dewilde.© Bart
Nieuwkomer Kevin Van Den Driessche en Yentl Dewilde.© Bart
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

KVK Westhoek verloor met 0-3 van KV Kortrijk, maar kon op spelgebied vrijwel gelijke tred houden met de bezoekers. Bij beide ploegen waren de titularissen nog niet op de afspraak. De oefenpartij tussen Westhoek en Kortrijk werd bijgewoond door 400 toeschouwers.

400 was het maximum toegelaten aantal en alle veiligheidsmaatregelen in verband met covid-19 werden strikt nagevolgd, zowel in de hoofdtribune als in de kantine. “Het is in ieder geval een hele opluchting dat we opnieuw van start konden gaan”, vertelt trainer Bruno Debo.

Sfeer en ambiance

“Er is in de club heel hard gewerkt om het seizoen in moeilijke omstandigheden voor te bereiden. Ik heb er alle vertrouwen in. Ondanks alle andere geruchten is er bovendien bij onze hoofdsponsor Crack nooit sprake geweest van het stopzetten van hun sponsoring.”

“Geruchten in dat verband zijn compleet uit de lucht gegrepen. De familie Ollevier, waar wij het allergrootste respect voor hebben, heeft benadrukt dat ze de samenwerking verderzet. Meer zelfs, ze willen sfeer en ambiance creëren in het Crack Stadion, dat hun naam draagt. Wij zullen er alles aan doen om dit te realiseren.”

Maanden zonder voetbal

Nico Logghe is supporter van het eerste uur en is tevreden om Westhoek opnieuw aan het werk te zien. “Voetbal is mijn uitlaatklep, ik ging al van kleins af aan naar Ieper kijken toen het nog op het Minneplein speelde”, vertelt Nico.

“Ik heb de prestaties van Ieper en later Westhoek in goede en minder goede dagen meegemaakt. Voor mij is het voetbal pure ontspanning en zeker een wedstrijd tegen een ploeg uit eerste klasse wou ik niet missen. Ondanks de nederlaag werd Westhoek zeker niet overspeeld. Dat opent perspectieven voor de komende competitie.”

Beter gewapend

Marc Vermeersch was twintig jaar bestuurslid, stopte drie jaar terug, maar mist geen enkele thuiswedstrijd van Westhoek. “Voor al die coronaperikelen ging ik op zaterdagavond naar het basketbal van SKT Ieper kijken en op zondag naar Westhoek. Op de duur raak je dat wat ontwend.”

“Het is nu nog een maand wachten vooraleer de oefenwedstrijden en nadien de beker van België beginnen. Zoals ik Westhoek zag spelen, denk ik dat ze beter gewapend zijn voor het komende seizoen.”

Doelpunten: 5’ Gueye (0-1), 65’ Badamosi (0-2), 70’ Chevalier (0-3).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.