Valentin Vandemaele en SK Roeselare-Daisel B (3A) staan voor cruciaal duel tegen KWS Adinkerke

Valentin Vandemaele legt Glen Daems (WS Adinkerke) over de knie. (foto Bart) © Bart Vandenbroucke / VDB
Redactie KW

In derde provinciale A staat het stilaan in puntennood verkerende SK Roeselare-Daisel B dit weekend voor een cruciale thuismatch tegen WS Adinkerke, dat al het hele seizoen laatste staat. “Het is na onze één op dertig zaterdag inderdaad van moeten”, knikt Valentin Vandemaele (22), die er tegen de hekkensluiter helaas niet zal bij zijn.

“Ik zit voor een paar dagen in het buitenland, waardoor ik deze zespuntenmatch dus vanop afstand zal moeten volgen. Jammer, want ik was er graag bij geweest, maar het verandert voor de rest eigenlijk niet zoveel aan de zaak. Het is ondertussen al van begin oktober geleden dat we nog eens wonnen. En om niet nog meer in de problemen te komen, zijn de drie punten dus een must.”

“In de heenmatch zijn we in Adinkerke blijven steken op een 2-2-gelijkspel. We zaten toen nochtans in een iets betere flow, maar omdat we door blessures en tal van andere redenen daar maar liefst negen jongens moesten missen, deden we het er toen een stuk minder dan verwacht. Als we erin slagen om ons eigen spel te spelen, dan zouden we tegen dat soort ploegen in feite nooit met de punten mogen morsen.”

Geen mirakels

“Hetgeen we vorige week in Merkem lieten zien, bewijst in elk geval dat we er nog zin in hebben. Mijn eerste indruk over onze nieuwe trainer? Die is goed, al kan ik ook over onze vorige coach maar weinig verkeerd zeggen. Je kan van een trainer en van een groep die het al een heel seizoen op alle vlakken zelf moet zien te redden nu eenmaal geen mirakels verwachten.”

“Dat er van onze ploeg volgend jaar bijna niemand aan boord blijft, lijkt dit trouwens alleen maar te bevestigen. Ook voor mij zit het verhaal bij SKRD erop. Ik verkas in de zomer naar SV Moorsele, waar ik destijds op mijn zestiende de doorbraak naar het eerste elftal forceerde”, besluit Valentin.

(SBE)

Zaterdag 5 februari om 18.30 uur: SKRD B – KWS Adinkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier