Trainer Jan Lafaut wil rustig seizoen draaien met SK Roeselare-Daisel B

Trainer Jan Lafaut met de nieuwkomers Sören Vanwijnsberghe en Micha Vandenbogaerde.©jan_stragier Jan Stragier
Trainer Jan Lafaut met de nieuwkomers Sören Vanwijnsberghe en Micha Vandenbogaerde.©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Jan Lafaut (53) werd vorig seizoen ingehaald als nieuwe coach van SK Roeselare-Daisel B en moest met een jeugdig elftal zijn mannetje staan in derde provinciale. Gezien de spelerskern nauwelijks veranderd is, start hij straks met dezelfde ambities, namelijk een rustig seizoen draaien.

“Als trainer heb ik veel geleerd bij Racing Lauwe, Wevelgem en KFC Izegem”, aldus Jan Lafaut. “In Rekkem werd ik tot hoofdcoach gebombardeerd en uiteindelijk stond ik er 12 jaar aan het roer. Stilaan was ik toe aan een nieuwe uitdaging, vandaar dat ik in aanloop naar de vorige campagne heb gekozen voor Daisel B. Het was de bedoeling om de jongeren op een rustige wijze naar een hoger niveau te tillen, maar na vijf matchen was alles voorbij. Vele clubs hebben nog gedeeltelijk de trainingen hervat in bubbels, maar ik blijf erbij dat kleedkamers soms veiliger zijn dan een speelveld en gunde de spelersgroep rust tot vorige dinsdag.”

“Tijdens de eerste vier weken gaan we één keer per week trainen. Daarna gaat de beuk erin, want in augustus start ons oefenprogramma met naast de vier matchen van de provinciale beker ook confrontaties tegen Moorsele B, Aalbeke, Marke en Winkel B. Daarin zal iedereen speelkansen krijgen, ook mijn twee nieuwkomers. Dat zijn centrale verdediger Sören Vanleynsberghe (SV Kortrijk) en Micha Vandenbogaerde (Kruiseke). Zij moeten het vertrek opvangen van Jari Wacguenaire en Gilles Pareyt (beiden naar Rekkem), Jarni De Coene (Emelgem-Kachtem) en Niels Meeuws (Lendelede). De kern is iets smaller geworden, maar daarom niet minder kwalitatief, want ook de U19 staan klaar om aan te sluiten. Zij hebben allemaal een verleden bij KSV Roeselare.”

“Onze ambitie? Ik wil iedereen naar een hoger niveau tillen. Als we daarin slagen, zullen we ongetwijfeld een zorgeloos seizoen draaien in derde. Alles wat meer is, is leuk meegenomen”, besluit de magazijnier uit Lauwe. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier