Sparta Dikkebus moet voor volgend seizoen op zoek naar nieuwe hoofdcoach

Het bestuur van derdeprovincialer Sparta Dikkebus moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De huidige coach Diego Valcke gaf immers te kennen dat hij na deze campagne afhaakt. Hij wil voorkomen dat beide partijen op elkaar uitgekeken geraken na al die tijd.

Diego Valcke.©Eric Flamand (Foto EF)
Diego Valcke.©Eric Flamand (Foto EF)

“Nog voor het eerste fluitsignaal in de competitie viel lichtte Diego ons zijn beslissing toe”, opent bestuurslid en ploegafgevaardigde Chris Werrebrouck. “Zo kregen we voldoende tijd om naar vervanging uit te kijken. Er zijn ondertussen al enkele kandidaturen binnen gelopen maar het is moeilijk om te onderhandelen als dit niet fysiek kan gebeuren. Een definitieve opvolger is er dus nog niet. Belangrijk voor ons is dat hij als trainer boven zijn ploeg staat als het moet, maar er ook qua sfeer middenin zit. Dat lukte Diego Valcke bijzonder goed en dat merkte je ook aan zijn resultaten. Je hoort binnen de bestuursrangen dan ook niemand mopperen over zijn verblijf hier bij Sparta. Qua spelers zijn er ook nog geen onderhandelingen gevoerd maar we verwachten zeker geen leegloop. Iedereen voelt zich hier direct thuis, spectaculaire transfers hoef je dus zeker niet te verwachten. Zeker nu we ook weten dat er binnen de eigen jeugd ook talent op komst is.”

Diego Valcke last straks bewust een sabbatjaar maar wil eerst nog een waardig afscheid bij de Spartanen. Daaraan zijn er twee voorwaarden gekoppeld. “In eerste instantie zal het Provinciaal voetbal terug opgestart moeten worden, wat ik eerlijk vrees. Als het toch gebeurd dan zullen mijn gasten in de resterende tien matchen evenveel finales moeten spelen want onze competitiestart was bijzonder slecht met 2 op 15. We willen alsnog in de top tien eindigen. We kennen dus onze opdracht voor de komende maanden.”

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.