Nori Boucherim wordt volgend seizoen speler-T2 bij Eendracht Jonkershove

Nori Boucherim (rechts), hier met Dieter Vandendriessche, ziet zijn nieuwe functie helemaal zitten.© (Foto VDB)
Nori Boucherim (rechts), hier met Dieter Vandendriessche, ziet zijn nieuwe functie helemaal zitten.© (Foto VDB)
Redactie KW

Nori Boucherim wordt volgend seizoen speler-T2 bij Eendracht Jonkershove. Hij zal er samen met Bjorn Dupon de sportieve lijnen rond het eerste elftal uitzetten.

“Sinds ik zes seizoenen geleden de overstap naar Jonkershove maakte, heeft voorzitter Luc Gadeyne mij al een paar keer gevraagd om speler-trainer van de eerste ploeg te worden”, opent Nori ons gesprek. “Maar ik wimpelde dat steeds af omdat ik mij in eerste instantie nooit echt in die functie zag. Toen we een goede maand geleden begonnen met de uitbouw van de nieuwe sportieve structuur van de club, had ik Bjorn Dupon al eens gepolst.”

“We kennen elkaar al een hele tijd want we speelden nog samen bij KWS Houthulst. Eigenlijk was Bjorn van plan om te stoppen met voetbal, maar uiteindelijk zegde hij toe op voorwaarde dat we het samen gingen aanpakken. We zijn dus alle twee trainer, maar naar de buitenwereld toe is Bjorn de hoofdcoach. Hij zal ook de trainingen leiden en de ploeg opstellen”, verduidelijkt Nori.

meetrainen

“Mijn taak zal er hoofdzakelijk in bestaan om een aantal ideeën aan te reiken die ik in de trainingen wil verwerkt zien. Het is in de eerste plaats mijn bedoeling om de ervaring die ik in al die jaren mocht opdoen, mee te geven aan de jongeren en hen ook een stuk slimmer te maken. Daarnaast zal ik ook zoveel mogelijk meetrainen om fysiek in orde te blijven, zodat ik in geval van nood klaar ben om mee te spelen.”

“Komend seizoen is het in de eerste plaats de bedoeling om met de groep te werken die we tot nu toe hebben kunnen samen stellen”, gaat Nori verder. “Onze huidige kern is niet zo evenwichtig en ik had er graag nog een linksvoetige centrale verdediger bij gehad. Omdat iedereen zolang stil heeft gelegen gaan we ook er redelijk vroeg aan beginnen. Vanaf 2 juli plannen we een aantal trainingen waar we puur op balgevoel zullen werken”, kijkt Nori Boucherim al even vooruit.

“We zijn ook van plan om in een later stadium een redelijk aantal oefenwedstrijden te spelen zodat we er een aantal automatismen kunnen inslijpen. Vanaf het begin van het seizoen gaan we ook een aantal jongeren uit de regio volgen die we dan in de komende seizoenen kansen willen geven”, besluit Nori. (PB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.