Milan Iket is de grandioze doelman van leider KSV Oostkamp (3A): “De titel? Daar blijven we heel rustig bij!”

foto JPV
Redactie KW

Meermaals volgen we een oefensessie op de Valkaart. Je ziet een groep eenvoudige jongens en jonge trainers die bezeten zijn door het spelletje en vriendschappelijk met elkaar omgaan.

Tijdens competitieduels ontpopt deze hechte brigade zich tot een niet in te nemen vesting. De cijfers spreken voor zich: nog geen enkele keer verloren, één keer gelijk gespeeld en alle andere wedstrijden gewonnen. In het tussenseizoen werd met Emiel Martens een nieuwe doelman aangetrokken, die moest concurreren met Milan Iket.

Laatstgenoemde kreeg de basisstek en presteert subliem, week na week. Samen met ploeggenoot Diego Bragard werd de goalie geselecteerd in het EOTS-team (End of the Season) van de heenronde in tweede en derde afdeling. Milan Iket blijft er rustig bij.

“Natuurlijk streelt het mijn ijdelheid om uitgekozen te worden in dergelijke ploeg. Voor elke match voel ik een gezonde stress, maar eens de bal aan het rollen gaat, overheerst de pure concentratie. Geen enkel moment kan ik me verslapping veroorloven. We voetballen immers hoog en als er een bal over de verdediging zeilt dan moet ik erbij zijn.”

Thierry Kestremond

“De samenwerking met mijn vriend en rivaal Emiel Martens verloopt optimaal. Hij houdt me scherp. Trouwens Thierry Kestremond, onze specifieke trainer, weet van wanten en stuwt ons telkens naar een hoger niveau. Vaak word ik gefeliciteerd door ploegmaats, trainers en supporters.”

“Allicht kan ik doorgroeien naar de hogere reeks maar momenteel telt enkel Oostkamp. Wij allemaal zouden nooit uit de toon vallen in de tweede afdeling, maar we praten daar weinig over. De titel? Daar blijven wij heel rustig bij ondanks een voorsprong van tien punten op de naaste achtervolger.”

“Komen we eens op achterstand dan panikeren we allerminst. We zijn vol vertrouwen overtuigd van ons kunnen. Ik voel me thuis in Oostkamp, net zoals alle ploegmakkers.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.