KDC Ruddervoorde komt versterkt aan de aftrap van het nieuwe seizoen

Giovanni Van Hullebus, Nicolas Bert, Dries Dedeyne, Dries Rossel, Kenney Rommelaere en Maarten Vergote. © (Foto GST)
Redactie KW

KDC Ruddervoorde is na de oefenwedstrijd tegen de beloften van Cercle Brugge in juli nu begin augustus gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen in derde provinciale.

De voorbije tijd is sterk ingezet op een versterking en zijn er 9 nieuwe spelers aangetrokken. Giovanni Van Hullebus (28), een verdedigende middenvelder die overkomt van HO Oedelem, Nicolas Bert een flankaanvaller die vorig seisoen nog aangesloten was bij Zerkegem, Dries Dedeyne (30) als vrije speler en aanvallende middenvelder, Dries Rossel (30)een verdediger van Zedelgem, Kenney Rommelaere (30) die in de spits zal spelen, Maarten Vergote (30) eveneens een spits die overkomt van Zedelgem, Bert Alexis (28) een aanvallende middenvelder uit Zerkegem, Floriaan Zutterman (26) een middenvelder en Florin Decoster (26) een flankaanvaller die overkomt van Lichtervelde . om het seizoen te starten beschikt KDC Ruddervoorde voor de A en B kern over 40 spelers waaronder 4 keepers en 36 veldspelers. Tien onder hen zijn jeugdspelers tussen 17 en 19 jaar die opgeleid zijn binnen KDC en doorgroeien naar de A en B kern. Joachim Naeyaert, die jarenlang deel uitmaakte van de kern van KDC heeft zijn voetbalschoenen opgeborgen.

“We zochten voor onze centrale as voor extra kwaliteit, leiderschap, coaching, ervaring, scorend vermogen… en denken deze zeker gevonden te hebben in onze nieuwkomers. Met de mooie inkomende transfers willen we dit seizoen een gooi doen naar de bovenste gelederen van de linker kolom van het klassement, Een plaats binnen de eerste acht en een ticket voor de eindronde zou mooi zijn. Op deze wijze willen we stap-voor-stap bouwen aan onze gezonde ambitie om binnen een aantal jaar de poort naar 2e provinciale open te gooien. De sportieve toekomst van KDC oogt héél mooi en daar zijn de inkomende transfers een goed voorbeeld van.” Aldus T1 Jürgen De Smet. (GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier