Daring Brugge de verdiende kampioen in derde provinciale A: “Ons geheim? Kom eens in de kleedkamer na een match”

Daring Brugge kampioen met trainer Preben Verbandt. © VDB
Redactie KW

Na de overwinning tegen VK Dudzele is Daring Brugge wiskundig zeker van de titel. Vorige speeldag, in Aarsele, incasseerden de leiders een tegengoal in de voorlaatste minuut. Door de 2-2 puntendeling werd de titelviering een week uitgesteld. De jongens van T1 Preben Verbandt pakten uit met een volwassen prestatie tegen Dudzele en mochten daarna de champagne ontkurken.

Na de wedstrijd was Preben Verbandt door het dolle heen. Voor het eerst in de geschiedenis stoot Daring Brugge door naar tweede provinciale. De hoofdcoach blikt vol vertrouwen vooruit. “Die hogere reeks schrikt mij niet af. Ik ben een winnaar en ga elke uitdaging aan. Evenwel wil ik benadrukken dat die promotie het werk is van een heel team: trainers, bestuur en natuurlijk een fantastische spelersgroep.”

Kans gegrepen

“Heel vaak kreeg ik de vraag wat het geheim is van mijn Daring Brugge. Mijn antwoord was telkens eensluidend: kom maar eens in de kleedkamer na een wedstrijd. Zeven jaar geleden gaf Daring Brugge de kans aan mij, een onbekende jonge coach, om het sportief beleid in handen te nemen. We promoveerden uit vierde provinciale, kwamen in de hogere reeks nooit in de problemen en nu zitten we zowaar in tweede provinciale.”

Groep vrienden

Alle druk is van de ketel maar we zullen de resterende duels van het kampioenschap als een waardig kampioen betwisten. We zijn een groep vrienden. Een voorbeeld: onze prijsschutter Maxim Vyncke wordt gegeerd in de hele provincie maar blijft ook volgend seizoen bij ons. Supporters steunen ons massaal en leven met ons mee. En mijn T2 Michael Hollevoet is een absolute kanjer. Hij houdt me rustig en geeft kundig advies. Ach, gelukkiger als trainer kun je niet zijn.”

Tal van Aanbiedingen

Maxim Vyncke is de ranke topscorer die alles doet wat hij wil met dat balletje. “Ettelijke aanbiedingen legde ik naast mij neer. Na mijn opleiding bij Club Brugge en Torhout KM kwam ik op het Tempelhof terecht. Jong en oud steunt me en juicht met me mee als ik scoor. Tegen Dudzele lukte ik een goal en een beslissende assist. Intussen zit ik aan 19 treffers. Vorige speeldag in Aarsele was ik helaas geel geschorst. Met mijn geel-blauwe sjerp stond ik tussen de aanhang. Nu maakte ik deel uit van het geheel dat wiskundige zekerheid verwierf. Tweede provinciale? Ook op dat hoger niveau zal ik me amuseren hoor”, lacht de prijsschutter.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier