https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Broers Björn en Laurens Beauprez herenigd bij KWS Houthulst

“Ik denk dat we een plaats in de linkerkolom mogen ambiëren”, klinkt het in koor bij Laurens (links) en Björn Beauprez.© MG
“Ik denk dat we een plaats in de linkerkolom mogen ambiëren”, klinkt het in koor bij Laurens (links) en Björn Beauprez.© MG
Redactie KW

Vanaf volgend seizoen zal naast Laurens Beauprez zijn oudere broer Björn terug te vinden zijn op de velden van KWS Houthulst. Björn trekt zijn voetbalschoenen opnieuw aan na een periode van vijf jaar zonder voetbal.

Björn die zijn jeugdopleiding bij KSV Roeselare genoot en later met de A-ploeg in eerste klasse mocht aantreden, was het laatst actief in Eendracht Jonkershove. “Na mijn periode in Jonkershove had ik besloten om te stoppen met voetballen. Maar de laatste tijd ben ik terug wat meer beginnen lopen en heb ik mijn extra aangekomen kilo’s weer verloren. Ik ga vaak sporten samen met mijn broer en daar praten we wel eens over het voetbal. Na wat gesprekken kreeg ik opnieuw zin om op een veld te staan.”

Zakenpartners

Broer Laurens, die aan zijn derde seizoen in Houthulst zal beginnen, bevestigt het verhaal van zijn broer. “Björn en ik hebben een heel goed contact. We horen en zien elkaar heel vaak en zijn sinds kort ook een eigen zaak begonnen als schroothandelaar in Houthulst. Het klopt dat ik met Björn vaak heb gesproken om opnieuw te beginnen met voetballen. Maar uiteindelijk moest hij de knoop doorhakken. Toen hij aangaf dat hij er opnieuw zin in had, ging ik met de trainer spreken en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Naast zijn broer zal Björn in de kleedkamer nog heel wat bekende gezichten tegenkomen. “Ik ken onder meer Dempsie Dumoulin als van kleins af en we gingen in onze jeugd vaak samen voetballen op het pleintje na school. Veder ken ik heel wat jongens van de kern. Ik ging regelmatig kijken naar mijn broer en woon ook in Houthulst”, gaat de 34-jarige Björn verder.

Dat Björn kan voetballen in zijn Houthulst ziet hij als een voordeel. “De keuze voor Houthulst heb ik onder meer gemaakt wegens de uitstekende infrastructuur en de vele supporters die er altijd aanwezig zijn bij wedstrijden. Dit maakt het extra leuk om te voetballen. Ik kijk er verder ook enorm naar uit om samen met mijn broer op het veld te kunnen staan. Ik ben nog niet zo lang geleden door een moeilijke periode periode gegaan op persoonlijk vlak. Ik heb dan enorm veel gehad aan mijn broer en ben hem daar enorm dankbaar voor. Dat we binnenkort opnieuw samen zullen trainen en spelen, zal onze band alleen maar sterker maken.”

Sporting Keiem

Niet alleen Björn kijkt uit om samen op het veld te staan met zijn broer. Ook Laurens heeft uit het verleden enkel positieve herinneringen aan samen spelen met zijn broer. “In het verleden hebben we al eens twee seizoenen samen gespeeld bij Sporting Keiem. Ik herinner me dat als een heel fijne periode. Mijn broer zal met open armen ontvangen worden in de kleedkamer”, vervolgt de 31-jarige Laurens.

Wanneer we de twee vragen naar de ambities voor volgend seizoen met KWS Houthulst, krijgen we van beiden een gelijkaardig antwoord. “De kern voor volgend seizoen is nog ruimer geworden in vergelijking met vorig seizoen. De plaatsen zullen duur worden, maar dat zal enkel maar de kwaliteit ten goede komen. Ik denk dat we mogen mikken op een plaats in de linkerkolom en als doorheen het seizoen de kans er zou inzitten om eindronde te spelen, mogen we die zeker niet laten liggen”, klinkt het in koor bij de broers.

Verzorger

Gezien het voor Björn vijf jaar geleden zal zijn dat hij nog op een voetbalveld heeft gestaan, horen we bij hem toch lichte twijfel. “Het is altijd afwachten hoe je lichaam zal reageren, maar ik heb er wel goed oog in. Ik ben nu weer wat meer beginnen lopen en doe regelmatig spierversterkende oefeningen. Ik denk wel dat ik er klaar voor zal zijn en hoop de kern iets te kunnen bijbrengen met mijn ervaring. Moest doorheen het seizoen blijken dat ik de trainingen of wedstrijden niet meer aankan, heb ik een overeenkomst gesloten met de trainer dat ik verzorger zou worden. Ik zou daarvoor dan eventueel een opleiding volgen en elke wedstrijd meegaan als verzorger. Zo zou ik bij de groep blijven, maar het ultieme doel is natuurlijk om op sportief gebied mijn bijdrage te kunnen leveren aan de groep”, besluit Björn. (BP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten