Arnaud Coenen jeugdcoördinator bij SV Moorslede: “Voortaan een duidelijk jeugdverhaal schrijven”

Arnaud Coene krijgt hulp van Dieter Kindts (links) en Christoph Werbrouck.© Jan Stragier
Arnaud Coene krijgt hulp van Dieter Kindts (links) en Christoph Werbrouck.© Jan Stragier
Redactie KW

De 35-jarige Arnaud Coene is aangesteld als de nieuwe jeugdcoördinator van derdeprovincialer SV Moorslede. De Passendalenaar is geen onbekende, want tot vijf seizoenen geleden was hij een vaste waarde in het eerste elftal.

Arnaud staat zeker niet alleen om het nieuwe jeugdverhaal bij Moorslede te schrijven. Hij krijgt de nodige steun van de huidige verantwoordelijken Christoph Werbrouck en Dieter Kindt. “We waren eigenlijk al een tijdje op zoek naar een echte jeugdcoördinator”, opent Dieter. “Dat kwam vooral naar boven tijdens de laatste jeugdvergaderingen toen het sportieve bijna nooit aan bod kwam en het eigenlijk alleen maar over de club en zijn organisaties ging. Arnaud werkte al een tijdje mee in de schaduw en toen we hem de vraag stelden, stemde hij meteen toe. Vooral naar de uitstraling toe is het in deze voetbalmaatschappij belangrijk dat je zo’n persoon in de rangen hebt. Ook moet het de zoektocht naar jeugdtrainers makkelijker maken.”

“Sinds vorig jaar had ik inderdaad al een ondersteunende functie voor alle jeugdtrainers”, pikt Arnaud in. “Nu zal mijn takenpakket groter worden. Een eerste opdracht is de trainersstaf voor volgend seizoen vastleggen. Bij mijn aanstelling waren er zes vacante functies, ondertussen zijn die al bijna allemaal ingevuld.”

Meer demotrainingen

“Belangrijk voor mij is dat ze ook een band hebben met de gemeente en liefst nog met de club. Zo kan je hen hopelijk langer aan de club binden zodat je met hen een duidelijk jeugdverhaal kan schrijven. De basisvisie blijft dezelfde: zoveel mogelijk eigen jeugdspelers in de eerste ploeg krijgen. In derde provinciale moet dat zeker haalbaar zijn. We spiegelen ons daarmee aan de collega’s van Staden”, aldus Arnaud.

“Er komt zeker geen paleisrevolutie, want er is al een mooie basis om mee van start te gaan. Wel zal ik meer demotrainingen inlassen en ook de allerkleinsten (U6) twee keer per week laten trainen. We hebben de mogelijkheden op ons complex, met straks zelfs een kunstgrasveld op het hoofdveld. Daar moeten we van profiteren om ons niveau, ook al is het gewestelijk, naar een hoger niveau te tillen”, besluit de leerkracht lichamelijke opvoeding. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.