Aäron Belpaire komt over naar KM Torhout

Aäron Belpaire trekt van Blankenberge naar Torhout.© VDB
Aäron Belpaire trekt van Blankenberge naar Torhout.© VDB
Redactie KW

Net als veel andere clubs is ook Torhout KM – meer bepaald sportief manager Didier Degomme en toekomstig hoofdtrainer Stijn Meert – bezig met de samenstelling van de kern voor volgend seizoen. Een eerste inkomende transfer werd intussen gerealiseerd. De 24-jarige Aäron Belpaire komt over van eersteprovincialer KSC Blankenberge.

Aäron Belpaire is de zoon van ex-doelman Jurgen Belpaire, die ooit nog bij Club speelde en heel lang een boegbeeld van Blankenberge was. Aäron is een linksvoetige polyvalente speler die op diverse posities in middenveld en defensie kan spelen.

Hij begon in de jeugd van Blankenberge, speelde twee jaar bij Cercle Brugge, om dan terug te keren bij Blankenberge waar hij als 17-jarige debuteerde in het eerste elftal. In 2013 trok hij naar Eernegem en één jaar later naar SVV Damme. Na drie jaar keerde hij terug bij Blankenberge.

Inmiddels hebben acht spelers hun contract al verlengd. Vermeulen, Cathenis, Vandewiele, Andries, Kostyrka en Margo – allen aanwinsten van vorig seizoen die dit seizoen amper een paar matchen konden spelen, blijven. Jeugdspeler Desitter begint aan zijn tweede seizoen in de A-kern. Shun Ballegeer start dan weer aan zijn derde seizoen in Torhoutse loondienst.

Vertrekkers

De besprekingen met nog enkele andere spelers uit de A-kern lopen nog. De 20-jarige Quinten Samyn mag de club verlaten; de jeugdspeler sukkelde vorig seizoen met een langdurige blessure. Er is na het vertrek van Couwyzer (Meulebeke) en Thibault Degomme (Oostnieuwkerke) nog een derde vertrekker.

De 25-jarige middenvelder Anouk Vanysacker gaat komend seizoen aan de slag bij het ambitieuze Diksmuide. Ten slotte gaf de 24-jarige verdediger Diego Seron aan na dit seizoen te kappen met voetbal. (DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier