Timon Vandendriessche (Winkel Sport B – 3C): “Volgend jaar bij de A-kern”

Timon Vandendriessche. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

De 19-jarige student Timon Vandendriessche kreeg goed nieuws bij Winkel Sport. Volgend seizoen maakt hij definitief deel uit van de A-kern.

“Voetbal is al altijd een passie geweest”, aldus Timon, die nu nog actief is bij de B-ploeg in derde provinciale C. “Als duiveltje begon ik in Ledegem, maar al snel werd ik ontdekt door de scouts van het toenmalige SK Roeselare. Na een jaar Schiervelde volgde een verhuis naar de jeugd van KV Kortrijk, waar ik zeven jaar actief was. Drie seizoenen geleden koos ik ervoor om weer in eigen regio te spelen, namelijk bij de U17 van Winkel Sport. Na een seizoen schoof ik al door naar de U21, het jaar nadien haalde ik zelfs al de kern van onze B-ploeg.”

“Dat is nu drie jaar geleden, het coronajaar inbegrepen. Het was een periode die ik niet snel ga vergeten, want net toen promoveerden we vanuit vierde naar derde provinciale. Voor dit seizoen waren we echt heel voorzichtig bij de uitspraken over ambities, velen schilderden ons zelfs af als een van de zwakke broertjes. We hebben echter heel wat meer in onze mars. Dat was ook binnen de vereniging een leuke vaststelling, vandaar dat vanuit de A-kern een extra volgbeurt eraan kwam. Dat was net tegen SC Oostrozebeke, een match waarin ik echt sterk was. De week erop kreeg ik van hoofdcoach Jeffry Verhoeven te horen dat ik eens mocht meetrainen met de eerstenationaler. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Free Pro Players kreeg ik zelfs speelminuten.”

“Vorige week kreeg ik dan het heuglijke nieuws dat ze mij vanaf volgend seizoen definitief zullen opnemen bij de A-ploeg. Dit is een droom die werkelijkheid wordt, maar ik focus nu nog volledig op de B-ploeg. Met hen wil ik nog een rustig seizoen in de subtop van de klassering. Vandaar dat het jammer is dat we vorig weekend de topper op Dosko Beveren nipt verloren.” (SBR)

Zaterdag 4 december om 18 uur: Winkel Sport B – KSV Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier