https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Simon Taillieu (KFC Mandel United B 3C): “We gaan elke match opnieuw volop voor de overwinning”

Simon Taillieu. © RV
Redactie KW

Komend weekend maakt Mandel United B de verplaatsing naar Dosko Beveren dat momenteel 9 op 9 heeft. Simon Taillieu verwacht een moeilijke wedstrijd, maar gelooft in de sterkte van zijn ploeg.

“De voorbereiding is goed verlopen na de coronaperiode”, opent de 20-jarige Simon Taillieu uit Izegem die voornamelijk als centrale verdediger of verdedigende middenvelder speelt. “We hebben gelukkig wat kunnen doortrainen tijdens de coronaperiode. Zo konden we de voorbereiding met wat voorsprong aanvangen.”

Eigen sterkte

“Vorige week tegen Heule waren we niet goed aan de match begonnen, wat niet van onze gewoonte is waardoor we snel 0-2 achter kwamen. Gelukkig konden we nog de 1-2 maken voor de rust waardoor we in de partij bleven. Na de rust waren we weer op ons herkenbare niveau met veel drive, grinta en goed voetbal, waardoor we het resultaat terug naar onze hand konden zetten. De verplaatsing naar Dosko zal niet gemakkelijk worden aangezien ze 9 op 9 haalden, maar we gaan uit van onze eigen sterkte. We moeten met onze jonge ploeg geen schrik hebben van de topploegen in de reeks, want we verdienden een punt tegen topfavoriet Aalbeke waar we toch de bovenhand hadden van de partij. In Marke lagen we ook boven, maar slikten we in de allerlaatste minuut de gelijkmaker.”

Hogerop

“De ambitie is om zo hoog mogelijk te eindigen. We bekijken match per match en we gaan elke match volop voor de winst. We zijn nog altijd een zeer jonge ploeg, maar we leggen de lat voor onszelf hoog. In Mandel proberen we de ambities te koppelen aan het nodige realisme. Persoonlijk probeer ik zelf zoveel mogelijk te spelen en ervaring op te doen. Het is zeker ook een voordeel om als student in Mandel te spelen, want ze doen er alles aan om de combinatie studies en voetbal mogelijk te maken. Ik probeer nog enkele stappen te zetten qua kracht en ervaring en zou graag met tijd nog een stap hogerop maken. Het is ook wel uitzonderlijk dat ik na 14 seizoenen bij KFC Izegem en na de fusie Mandel, nog steeds aansluitend in dezelfde club actief ben. Dat komt niet vaak meer voor.” (RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.