Ook WS Bellegem, KRC Bissegem en SV Kortrijk krijgen nog dit jaar kunstgras

Onder meer SV Kortrijk krijgt in de loop van 2021 een kunstgrasveld.©Thibaud gf Stad Kortrijk
Onder meer SV Kortrijk krijgt in de loop van 2021 een kunstgrasveld.©Thibaud gf Stad Kortrijk
Olaf Verhaeghe

Na KDNS Heule en Aalbeke Sport krijgen ook de drie andere Kortrijkse amateurclubs een kunstgrasveld. Oorspronkelijk was de aanleg op SV Kortrijk pas voor 2022 voorzien, maar net als WS Bellegem en KRC Bissegem mogen ook zij zich nog dit jaar opmaken voor een kunstgrasveld. In mei starten de werken, in de loop van augustus moet alles af zijn.

Het Kortrijkse stadsbestuur maakt haar beloftes voor de lokale voetbalclubs waar. Bij het begin van de bestuursperiode kondigde schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) aan dat elke club in Groot-Kortrijk snel op een kunstgrasveld zou kunnen spelen. In Heule en Aalbeke is het intussen zover en in de loop van 2021 volgen ook WS Bellegem, KRC Bissegem en SV Kortrijk.

Nochtans was een kunstgrasveld voor die laatste club pas in 2022 voorzien, maar de stad schuift SV Kortrijk nu dus toch vooruit. In totaal gaat het om een investeringen van 3,5 miljoen euro, een kleine 2 miljoen euro gaat naar de aanleg van de drie velden in 2021. In mei zullen de werken op de drie clubs van start gaan, in de loop van augustus – net op tijd voor de aanvang van het nieuwe seizoen – moet alles achter de rug zijn.

Vriendschappelijke match

Schepen Arne Vandendriessche is alvast bijzonder tevreden met de drie extra kunstgrasvelden. “We hadden dit beloofd en komen onze belofte nu na”, zegt hij. “Kunstgras zal de spelkwaliteit van de jonge en oudere voetballers ten goede komen, zeker tijdens de winter. Bovendien vergt het veel minder onderhoud. We plannen ook de veldverlichting te vernieuwen waardoor ploegen er ‘s avonds langer op zullen kunnen trainen en spelen.”

Vorig jaar werd het nieuwe veld van KDNS Heule ingewijd met een vriendschappelijke match. “Intussen plannen we een gelijkaardig evenement in Aalbeke, eens corona het toelaat. Kortrijk, Bissegem en Bellegem zijn de volgenden die aan de beurt zijn”, aldus schepen Vandendriessche.

Clubs zijn tevreden

Ook Frederic Delabie van WS Bellegem, Thibaud Stevens van SV Kortrijk en Franky Doolaeghe van KRC Bissegem zijn maar wat blij met kunstgras op hun velden. “Iedereen kijkt uit naar de heraanleg”, aldus Frederic. “Dit veld zal voor ons veel voordelen meebrengen. Denk maar aan trainingen op de eigen club en dus minder uitwijken naar de Lange Munte. Bovendien zal onze kantine er straks ongetwijfeld ook wel bij varen. Dat is na een seizoen als dit geen overbodige luxe.”

In Bissegem wordt het eerste veld aangelegd met kunstgras. “Onze jeugdploegen en vier senior-ploegen zullen meer en langer kunnen spelen langs de hoofdtribune en de kantine”, duidt Franky Doolaeghe de bewuste keuze. “Dat laatste is heel belangrijk om de vlotte clubwerking te garanderen. En vooral het coronabeest snel te vergeten vanaf volgend seizoen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier