Na bewogen seizoen blijft Eric Verstraete ambitieus

Intussen is alles weer koek en ei en staat het bestuur als één man achter Eric Verstraete.© CLY
Intussen is alles weer koek en ei en staat het bestuur als één man achter Eric Verstraete.© CLY
Redactie KW

Eric Verstraete uit Ingelmunster begint straks aan zijn vierde seizoen bij SC Oostrozebeke. De trainer heeft er een bewogen seizoen opzitten, want plots kreeg hij te horen dat hij mocht ophoepelen, maar daar staken de supporters en vooral de spelersgroep een stokje voor. Uiteindelijk werd de paleisrevolutie afgerond met het behoud van het vertrouwen in de trainer én een herschikking in het bestuur. Intussen is alles weer koek en ei en staat het bestuur als één man achter de trainer.

“Ik ben erin geslaagd om Scor vorig seizoen van vierde naar derde te loodsen en het zag ernaar uit dat we hoog zouden eindigen, want we haalden in de eerste periode 10 op 15. Ik maak me sterk dat we dat sterke debuut in derde makkelijk kunnen overdoen, want iedereen is gebleven en er kwamen zelfs een viertal versterkingen bij”, vertelt trainer Eric Verstraete. “

Er is er wel eentje vertrokken (Illias Malki), maar dat wordt gecompenseerd door de nieuwkomers Mats Verlinden en Cederique Coussement (beiden Beveren-Leie), Jarno Viaene (Wortegem) en Thomas Vanwynsberghe (vrij). Eigenlijk hebben we een beetje geanticipeerd op corona voor het geval er spelers mochten uitvallen. Het was de spelersgroep zelf die erop aandrong om in elke linie nog een speler extra aan te sluiten. Ik heb erover gewaakt dat die jongens stuk voor stuk direct inzetbaar zijn, bovendien is dat goed voor de concurrentie binnen de groep.”

Ambitieus beginnen

“Ik geloof wel dat we een beetje ambitieus mogen zijn na onze schitterende start vorig seizoen. Ik had zo in gedachten dat onze plaats tussen de vijfde en achtste stek kan liggen. Wellicht is de top drie niet haalbaar. Drie jaar terug trok het bestuur de kaart van de jeugd. Daar ben ik mee aan de slag gegaan, maar intussen zijn die mannen drie jaar ouder en beginnen ze te renderen. Ik geloof dat we ambitieus mogen beginnen, temeer de rust nu volledig is teruggekeerd binnen het bestuur en de omkadering. Voor het groeiend aantal jonge supporters kan ik meegeven dat we weer geopteerd hebben voor zaterdagavondvoetbal, zodat straks de plaatselijke supportersclub weer zijn feesttentje kan neerprikken langs de lijn.”

“Welke ploegen ik in gedachten heb die een gooi gaan doen naar de titel? Het is een beetje koffiedik kijken door corona, maar ik denk toch aan Ingelmunster, Dosko Beveren, SV Kortrijk, Bissegem en Aalbeke. Hoe dan ook, ik ga ervan uit dat we met onze ploeg in de breedte serieus versterkt zijn, wat moet leiden tot een betere opstelling. Bovendien zie ik niet meteen een zwak punt in de samenstelling van onze ploeg.”

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier