KSV Kortrijk (3C) Manu Ingels is een van twaalf nieuwkomers: “Liever een kunstgrasveld, ondanks de schaafwonden”

De nieuwkomers bij KSV Kortrijk met boven van links naar rechts voorzitter Rik Calu, T1 Geert Vandevyvere, Manu Ingels, Domien Debrabandere, Gauthier Goemaere, Dante Vynckier, Gauthier Depoorter, Diederik Haesebrouck (nieuwe keepertrainer) en T2 Jan Libbrecht. Onder zitten Steve Dewitte, Timon Schotte, Bert Claerhout, Glen Delacluse en Leyton Demeyere. Michiel Vandemaele en Diego Vergeynst ontbreken op de foto. © (Foto DV)
Redactie KW

Bij derdeprovincialer KSV Kortrijk werden de nieuwkomers voorgesteld. Naast de recente aanwinsten mochten ook de nieuwe spelers van de vorige jaargang op de foto. Door het mislukte voetbaljaar waren ook zij nog niet officieel voorgesteld. Keeperstrainer Diederik Haesebrouck is nieuw in de staf.

“Onze ambitie is om de eindronde te halen. Of dit haalbaar is, zal ook uit de sterkte van de andere teams moeten blijken uiteraard. Een blitzstart zoals vorig jaar zou uiteraard welkom zijn, we startten toen met 10 op 12 waarna de competitie stilgelegd werd. Hopelijk kunnen we op ons gloednieuw kunststofgrasveld terecht vanaf midden september zodat we niet teveel thuiswedstrijden elders moeten spelen”, aldus trainer Geert Vandevyvere die aan zijn negende jaar als coach bij Essevee begint, weliswaar verdeeld over twee periodes. Opmerkelijk is dat hij als coach ook in het bestuur zetelt.

Manu Ingels (25) ziet het volledig zitten: “Ik kan zeker leven met de ambitie van de club. Met deze ploeg zou dat moeten lukken. En waarom niet verder denken? Promoveren zou fantastisch zijn! Via Emile Vanluchene, nu vertrokken naar Marke, ben ik hier vorig jaar neergestreken. Mijn vorige ploegen waren Emelgem-Kachtem en Oostrozebeke. Ik was er centrale middenvelder, maar de coach zette mij ondertussen op rechts. En dat bevalt mij. Straks spelen we op een kunstgrasveld. Bij de beloften van Mandel United speelde ik al twee jaar op zo’n veld. Ik vind het gemakkelijker, maar als verdediger levert het wel wat meer schaafwonden op”, besluit de single uit Izegem. Hij houdt, naast het voetbal, van een pintje met de vrienden. En sinds de lockdown werd padel een nieuwe hobby. De kost verdient hij als vertegenwoordiger bij VDS Concepts in zijn woonplaats.

Waarom niet verder denken? Promoveren zou fantastisch zijn!

KSV kan door de werken aan het veld geen enkele voorbereidingsmatch thuis afhaspelen. Op 27 juli wordt er in Zwevegem geoefend. Voor de Beker van West-Vlaanderen zal de eerste wedstrijd in Gullegem afgewerkt worden, de tweede partij wordt op het tweede veld gespeeld. Een tweede veld dat er, tegen alle verwachtingen in, zeer goed bij ligt.

U20 bij dames

Bij de dames van KSV is er alleen goed nieuws. Naast de reeds bestaande U13, U16 en eerste ploeg werd een aanvraag ingediend om met een U20 te starten. “Vanaf dit seizoen kunnen we bovendien rekenen op clubondersteuning vanuit Sport Vlaanderen en stad Kortrijk zorgt met Anasse Brahim voor een brugfiguur jeugdvoetbal”, aldus voorzitster Rilana De Donder. (DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier