KSV De Ruiter (3C) begint voorbereiding met tien nieuwkomers: “Rustig groeien met deze jonge groep”

© (Foto Jos)
© (Foto Jos)
Redactie KW

Zondag werd bij KSV De Ruiter de spelersvoorstelling gehouden. Coach Steven Vanacker mocht tien nieuwkomers verwelkomen. Het is de bedoeling om met deze 23-koppige kern een rustig seizoen te draaien in derde provinciale C.

“In het verleden had ik gemerkt dat we een goede ploeg hadden, maar wisselmogelijkheden waren er onvoldoende”, opent Steven. “Vandaar dat ik bij het bestuur aangedrongen heb voor versterking op bepaalde posities. Uiteindelijk kreeg ik carte blanche en heb ik een bijzonder jonge groep gevormd met een gemiddelde leeftijd van net boven de 20 jaar die op rustige wijze moet kunnen groeien. Nu azen we op een rustig seizoen tussen plaats zes en acht. Wie ik als favoriet verwacht? Het is moeilijk in te schatten gezien er maar vijf speeldagen in de vorige campagne zijn afgewerkt, maar toen al stak Dosko Beveren er met kop en schouders bovenuit. Het zal nu niet anders zijn, hoewel ook Ingelmunster niet slecht boerde op de transfermarkt.”

Eén van de nieuwkomers is Vincent Gayse (22), die overkomt van SK Torhout. “Mijn loopbaan heb ik bijna volledig bij KFC Izegem afgewerkt. Zelfs onder Mandel United mocht ik de volledige voorbereiding meedraaien op dat niveau. Daarna werd ik teruggestuurd naar de beloften. Ook daar zie je geregeld sportief verantwoordelijken en zo ben ik bij VV Emelgem-Kachtem terecht gekomen. Daar kwam ik nauwelijks aan spelen toe door een enkelbreuk. Vorig jaar heb ik dan voor SK Torhout gespeeld, maar door de gekende redenen is ook dat seizoen beperkt gebleven. Hier kreeg ik een warme ontvangst en het is zeker mijn bedoeling om centraal achterin mijn mannetje te staan. De concurrentie zal niet mals zijn, maar ik ben er klaar voor.”

De andere nieuwkomers zijn Thomas Salenbien (Loppem), Sven Blieck (Oostkamp), Siebe Vanthournhout (Moorslede), Anton Allosserie (Emelgem-Kachtem), Yousri Vanryckeghem (vrij), Stijn Verstraete (Winkel B), Aaron Deruddere (Zwevezele B), Cédric Vandesteene (Ardooie) en Noah Maenhout (Daring Brugge). (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.