Gino Vanhaelewyn stopt als jeugdcoördinator bij KSV De Ruiter

Gino Vanhaelewyn kwam in 1987 bij KSV De Ruiter terecht: “Een kleine wijkploeg met een sterk familiaal karakter.”© foto Jos
Gino Vanhaelewyn kwam in 1987 bij KSV De Ruiter terecht: “Een kleine wijkploeg met een sterk familiaal karakter.”© foto Jos
Redactie KW

Bij derdeprovincialer KSV De Ruiter is de 61-jarige Gino Vanhaelewyn gestopt als jeugdcoördinator. Hij blijft aangesloten bij de Roeselaarse wijkploeg, maar zal de sportieve lijnen niet meer uitzetten bij de jeugd. Daarvoor zijn onlangs Bert Degrauwe (U7-U11) en Steven Debruyne (U12-U21) aangesteld.

“In 1987 ben ik hier begonnen als jeugdtrainer van de scholieren”, opent Gino Vanhaelewyn. “Toen was ik ook nog zelf actief bij de studaxen van KFC Roeselare. Bij De Ruiter zag ik een goed functionerend jeugdbestuur, maar een sportieve structuur ontbrak. Uiteindelijk heb ik daar mijn schouders onder gezet. Zo kregen de jeugdtrainers meer ondersteuning bij de toen al volledige jeugdwerking.”

“Mijn grootste realisatie is toch wel dat we enkele jaren terug door de sterktes van de diverse lichting naar een bijzonder niveau zijn gegaan. Nu zitten we terug gewestelijk, maar het jeugdvoetbal blijft hier floreren. Zo zijn er nog altijd zo’n 170 jeugdspelers aangesloten. Toch blijven we een kleine wijkploeg, maar met een sterk familiaal karakter. De grootste namen die we tot nu aan het profvoetbal konden afleveren zijn Jurgen Sierens en Louis Bostyn, niet toevallig twee keepers.”

Tijd voor vernieuwing

Nu is het dus tijd voor vernieuwing. “Ik was al een tweetal jaar intern aan het uitkijken naar vervangers, maar nu is alles concreet. Met Bert en Steven denk ik de ideale opvolgers te hebben gevonden. Ondertussen blijf ik nauw betrokken bij de werking als lid van de raad van bestuur, het dagelijks bestuur, de sponsor- en transfercommissie en verder blijft ik binnen de jeugdwerking ook een adviserende rol vervullen. Ik zal dus zeker nog dagelijks met de vereniging bezig zijn.”

“Hoe ik de toekomstvisie zie? Het uitgestippelde parcours is dat we over een drietal jaar met bijna een volledige groep jeugdspelers de hoofdmacht bevolken en dat op een zo hoog mogelijk niveau. We beogen tweede of derde provinciale. Mede daardoor zie ik de jeugd een alsmaar hoger niveau halen en daar zal de verjongde jeugdcel zeker een leeuwenaandeel in hebben. Een probleem duikt nu echter op en dat is dat we nog altijd een viertal jeugdtrainers ontbreken voor volgend seizoen. Het is het eerste jaar dat dit probleem opduikt. Corona zal daar zeker een belangrijke factor in spelen, want velen kiezen nu voor een rustiger leven.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.