https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Burenduel in 3e provinciale C: SV Kortrijk en RC Bissegem willen eerherstel

SV Kortrijk gaat dit weekend voor niets minder dan winst. (foto VDB)
Redactie KW

Zondag is er het burenduel SV Kortrijk-RC Bissegem. Twee ploegen die met steile ambities aan de start kwamen. Vorige speeldag gingen beide onderuit. Kortrijk verloor met 5-3 op SV Ingelmunster, Bissegem trok met 1-2 op eigen veld aan het kortste eind tegen Dosko Beveren. Beide ploegen zijn er op gebrand om zondag de ander de rekening te laten betalen.

Voor nieuwkomer Cem Blondeel werd zijn eerste kennismaking met derde provinciale geen meevaller. Ondanks de Heulenaar het derde doelpunt scoorde, beleefde hij er weinig pret aan. “Met een doelpunt en een assist heb ik over mijn prestatie geen reden tot klagen”, zegt de 21-jarige Blondeel. “Uiteraard had ik liever niet gescoord, maar gewonnen. Ingelmunster heeft me aangenaam verrast. Een goede ploeg met veel technische kwaliteiten. Zondag tegen buur Bissegem moeten we de drie punten pakken. Ik weet wel dat ook Racing zal gebrand liggen op revanche, maar winnen is voor ons een absolute must.”

Tijdens de laatste dagen van de transferperiode ruilde Cem Blondeel FC Gullegem voor SV Kortrijk. “Bij Gullegem zat ik op een dood spoor”, zegt de Heulenaar. “Reeds drie seizoenen zat ik er meestal op de bank. Daar word je niet beter van. Vandaar mijn keuze voor Kortrijk. Bij SV zal ik speelkansen krijgen, kan ik als speler alleen maar groeien.”

Ook RC Bissegem stond vorige zondag na het 1-2 verlies tegen Dosko Kanegem aan de Klaagmuur. “Er zat nochtans veel meer in”, beweert Yannick Cannaert. “In de eerste helft waren we met voorsprong de betere ploeg, lieten toen meerdere kansen liggen. Zondag op SV Kortrijk moeten we vooral scherper zijn in de zestien.”

De 37-jarige Yannick Cannaert heeft er bij RC Bissegem, KV Kortrijk, Winkel, Ieper, Vlamertinge, RC Lauwe en opnieuw Bissegem een mooie en rijk gevulde loopbaan opzitten. Alleen een titel ontbreekt nog op zijn palmares.

Scherper worden in de zestien

“Zowel met Winkel als met Ieper mocht ik proeven van derde en tweede nationale. Maar een titel ontbreekt nog om mijn geslaagde carrière meer glans te geven. Hopelijk kan ik die eens vieren met RC Bissegem. Of mijn 37 lentes nog niet beginnen door te wegen? Ik geniet nog altijd met volle teugen van het spelletje. En ondanks ik het zelf zeg, ik doe nog altijd mijn deel. Uiteraard heb ik wat meer tijd nodig om te recupereren. Vooral die derde helft kan de dag na de match nog eens zwaar doorwegen”, knipoogt Yannick Cannaert. (FV)

Zondag 12 september 15 uur: SV Kortrijk-RC Bissegem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten