VV Koekelare kampioen in derde provinciale

© (Foto Coghe)
Redactie KW

Na een partij eenrichtingsvoetbal tegen Veldegem met een logische overwinning tot gevolg kon het feest in en rond de kantine van VV Koekelare beginnen. De droom van vele bestuursleden, voorzitter Jean-Pierre Mahu (73) inbegrepen, gaat na 22 jaar in vervulling.

“Ik denk dat je van een gemeente als Koekelare mag verwachten dat het een voetbalploeg in tweede provinciale heeft”, vertelt een ondanks de zonet behaalde titel rustige voorzitter, Jean-Pierre Mahu. “In 2000 zijn we op de fundamenten van SV Koekelare met de kern van bedrijfsvoetbalploeg Atlas Koekelare de weg van de KBVB opgegaan. Dat eerste seizoen kwamen we uit in tweede provinciale en zakten we nipt. Vandaag, 22 jaar na datum, mogen we fier zijn. We komen door de grote poort terug naar waar we, volgens mij dan toch, thuishoren.”

“We danken ons succes in de eerste plaats aan een ervaren bestuursteam, met vooral Chris Metsu als draaischijf. Zonder hem weet ik niet waar we vandaag zouden staan. Het is dankzij hem dat we een ervaren ploeg spelers hebben kunnen samenbrengen. Maar ook de vele andere bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers liggen aan de basis van dit succes, dat we nu toch al enkele seizoenen ambiëren. Ook onze trainer, Dieter Vandendriessche, die in de loop van het seizoen het roer van Wesley Deschacht over nam na diens vertrek naar KV Oostende als videoanalist, heeft een groot aandeel door een hechte spelersgroep, een groep kameraden, samen te houden.”

“Dat is natuurlijk, met deze kern, ook een niet te onderschatten element voor het succes van vandaag. Vandaag kijken we vol vertrouwen naar de toekomst. De meeste spelers van de huidige kern blijven en er komen een paar versterkingen bij. Voldoende dus om onze pas veroverde stek te verdedigen in tweede provinciale.” (RI)