https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vrouwen en mannen van FC Damme vormen een hechte familievereniging

Dit zijn de leden van de familieploeg FC Damme, dames en heren op één foto verenigd. (Foto JPV)
Dit zijn de leden van de familieploeg FC Damme, dames en heren op één foto verenigd. (Foto JPV)
Redactie KW

De vrouwenploeg (1ste provinciale) en de herenploeg (3de provinciale B) van FC Damme zijn klaar voor het nieuwe seizoen.

Voorzitter Filip Babylon en ondervoorzitter Jo Wallaert trakteerden bij het begin van het seizoen met hamburgers. Na de training van de mannen, voor de teambuilding van de vrouwen. Filip Babylon (67) genoot met volle teugen.

“De pandemie leverde ons de kans om de fusie grondig te implementeren. We moesten immers twee verengingen samenbrengen en alles in goede banen leiden. Naar de jeugd toe bleven we activiteiten organiseren onder het motto: alles wat we mogen doen, zullen we doen. De trainers stapten mee in dat verhaal, daarvoor zijn we hen dankbaar.”

“Naar de bovenbouw toe zijn we erin geslaagd quasi iedereen blijvend aan ons te binden. Kijk naar vandaag, zie ze stralen en plezier maken. Wij verwachten een rustig seizoen in derde provinciale en blijven opbouwen vanuit de jeugd. Eenzelfde verhaal voor de dames, al moesten we vorig seizoen ons tienjarig bestaan van het vrouwenvoetbal zomaar laten voorbijgaan. Niets bleek toegelaten. Ze hebben het nog tegoed. We zetten in op doorstroming van meisjes naar de eerste ploeg en krijgen loon naar werken”, geeft de voorzitter nog mee.

350 spelende leden

“Momenteel tellen we meer dan 350 spelende leden, en dan spreek ik nog niet over pakweg 50 trainers, afgevaardigden en medewerkers, verspreid over 19 ploegen. Het blijft mijn succesformule om de dames en de heren op hetzelfde moment hun competitiematch te laten afhaspelen zodat ze achteraf kunnen verbroederen.”

Deze nieuwelingen zullen hun beste voetje voorzetten bij FC Damme. Ze poseren naast hun trainer en voorzitter (v.l.n.r.) Philip Pannier, Chinouk Note, Lore Herbout, Sara Coen, Danny Bekaert, Filip Babylon en Danny Verheire. (Foto JPV)
Deze nieuwelingen zullen hun beste voetje voorzetten bij FC Damme. Ze poseren naast hun trainer en voorzitter (v.l.n.r.) Philip Pannier, Chinouk Note, Lore Herbout, Sara Coen, Danny Bekaert, Filip Babylon en Danny Verheire. (Foto JPV)

“We beschikken over twee accommodaties, in Moerkerke en in Sijsele. Schitterende medewerkers onderhouden de velden en in Sijsele krijgen we binnen pakweg twee à drie jaar een gloednieuwe infrastructuur. Schepen van Sport Christoph De Sutter fungeert als peter en raadgever van onze fusieploeg: wij zitten op dezelfde golflengte. We blijven groeien, daardoor zijn we op zoek naar nog twee trainer voor de onderbouw. Onze lichtingen U8 en U10 zouden hen van harte verwelkomen.”

Danny Bekaert

Danny Verheire, T1 van de herenploeg, had zijn groep net getrakteerd op een pittige maar ludieke oefensessie. Ook hij kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe competitie. “Diepe spits Dany Bekaert is nieuw bij ons, hij komt over van Maria-Aalter. Voor de rest wijzigde weinig. Op 8 juli starten we de eigenlijke voorbereiding en komen drie keer in de week samen. Vorig seizoen wonnen we tegen Dosko Sint-Kruis en tegen Hogerop Oedelem. We stuntten dus twee keer met ons nieuw geheel, tot corona alles stillegde. Ik was overtuigd dat we nooit in de problemen zouden gekomen zijn. Nu schrijven we een ander verhaal. Lissewege versterkte zich met een halve ploeg Heistenaars, Male blijft titelfavoriet bij uitstek en voor de rest zit ik met vraagtekens, net zoals vele rivalen.”

Philip Pannier is de coach van de damesploeg. In zijn carrière bij de heren fungeerde hij negen seizoenen als T2 van Rik Bouckaert bij respectievelijk Veldegem, Wingene en Zedelgem. Hij kent dus het klappen van de zweep. “Na een tijdje de beloften van KM Torhout onder mijn hoede te hebben gehad begon ik met het coachen van de dames. In Moerkerke start ik nu mijn vierde seizoen. We evolueerden van middenmoter naar subtopper in eerste provinciale. Op training verschijnen ze allemaal, ze motiveren elkaar op een schitterende manier. Zelf dien ik heel veel geduld te koesteren maar krijg er enorme appreciatie voor terug. Zelfdiscipline dragen ze hoog in het vaandel. Nooit moet ik iemand aanduiden om het materieel op te ruimen, dat doen ze samen zonder morren.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten