Veel nieuwe gezichten bij NSVD Handzame, trainer Kurt Deseintebein mikt op top tien

Nieuwe spelers Jason Swanckaert, Victor William, Ewoud Benoot, Klaas Bylo, Maxim Casier, Davy Vens, Ory Depuydt, Kenneth Callewaert, Maxim Devrieze en Martijn Hosten.© Foto Kurt
Nieuwe spelers Jason Swanckaert, Victor William, Ewoud Benoot, Klaas Bylo, Maxim Casier, Davy Vens, Ory Depuydt, Kenneth Callewaert, Maxim Devrieze en Martijn Hosten.© Foto Kurt
Redactie KW

Zondagvoormiddag verzamelde T1 Kurt Deseintebein van NSVD Handzame zijn troepen voor een eerste veldtraining. Daarna werden de spelers coronaproof voorgesteld aan de pers en de aanwezigen.

“We zijn voldoende gewapend voor een nieuw seizoen in derde provinciale”, opent de trainer van de groen-witten. “Op de eerste training waren 35 spelers present. Het is een plezier om zo te kunnen werken. Enkele belangrijke spelers (o.a. Glenn Vernack en Simon Bonne, red.) verlieten de club, maar met elf aanwinsten is de ploeg zeker in de breedte sterk genoeg om een rustig seizoen te draaien. Het zou een goede zaak zijn, mochten we na de heenronde zo goed als zeker zijn van het behoud want dan krijg ik de kans om enkele talentvolle jongeren te laten proeven van het grote werk. We willen de komende jaren een stabiele derdeprovincialer worden. Inschakelen van onze eigen jeugdspelers is hierbij een absolute prioriteit. Waarom elders jongens halen als er in de eigen jeugdploegen jonge talenten rondlopen”, aldus Deseintebein.

WS Oudenburg, Jong Male en SK Eernegem zijn serieuze titelkandidaten zijn

Over concrete ambities doet de oefenmeester van NSVD Handzame geen uitspraak. “De reeks waarin we spelen is heel sterk. Noteer alvast maar dat WS Oudenburg, Jong Male en SK Eernegem serieuze titelkandidaten zijn. We hebben een heel jonge ploeg maar dat hoeft niet onmiddellijk een nadeel te zijn. Oudere spelers die door corona een heel jaar niet gespeeld hebben, zullen het niet gemakkelijk hebben om de draad terug op te pikken.”

Hopen op rustig seizoen

“Met jonge spelers moet dit normaal gezien beter lukken. We starten deze week al met de voorbereiding van het seizoen. Ik opteer afwisselend voor een loop- en een veldtraining. We zullen rustig opbouwen zodat iedereen de tijd krijgt om het goede ritme terug te vinden. We spelen vijftien oefenwedstrijden en wellicht zal ik daarna al een beter zicht hebben op onze ambities. Ik mik op een plaats binnen de top tien en hoop op een rustig seizoen.”

Teambuilding

Voor een vlotte integratie van de vele nieuwe spelers gaat Deseintebein volgend weekend met zijn spelers op teambuilding. “Ik vind het belangrijk dat de spelers elkaar beter leren kennen want pas dan kan je beginnen bouwen aan een ploeg. Kapitein Ruben Bonne is hierbij mijn rechterhand. Hij doet er alles aan opdat de nieuwe jongens zich snel goed voelen binnen de spelersgroep. Ik ben echt blij dat we er na dat lange coronajaar terug tegenaan kunnen gaan.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier