Steve De Caluwé stopt als T2 bij Daring Brugge

Steve De Caluwé voelde zich als een vis in het water op het Tempelhof.© JPV
Steve De Caluwé voelde zich als een vis in het water op het Tempelhof.© JPV
Redactie KW

Steve De Caluwé stopt als T2 bij Daring Brugge. Werkomstandigheden laten de combinatie met de trainerspassie niet meer toe.

Twee seizoenen geleden was Daring Brugge druk op zoek naar een T2. Steve De Caluwé bleek de witte merel. Hij was actief als coach bij Dosko (U9, U10, U11 en U12). Op het moment dat hij onderhandelde om de U21 onder zijn hoede te krijgen op de Gulden Kamer, werd hij gecontacteerd door hoofdcoach Preben Verbandt van Daring Brugge.

Steve was op reis. Bij zijn terugkeer observeerde hij één oefensessie en ging vervolgens aan de slag. Het werd een succesverhaal, aldus Steve De Caluwé: “De T1gaf me altijd vrijheid van handelen en spreken. Vaak hield ik hem rustig op de bank, hij accepteerde het zonder morren en ook mijn feedback wist hij naar waarde te schatten. Op het Tempelhof voelde ik me meteen thuis. Geloof me vrij, er zit heel wat talent verscholen bij Daring Brugge.”

Zes eindrondes

Steve De Caluwé doorliep de jeugdrangen bij Dosko Sint-Kruis vanaf zijn tiende levensjaar. Op zijn achttiende debuteerde hij bij de eerste ploeg. Vijf seizoenen later volgde hij zijn geliefkoosde trainer Jan Ryde naar Dudzele. Daar promoveerden ze via de nacompetitie naar derde en het jaar nadien kroonden ze zich tot kampioen.

Na drie jaar opteerde Steve De Caluwé voor VV Westkapelle, waar hij acht heerlijke competities meemaakte en zes eindrondes bereikte. Ze haalden telkens de finale maar konden niet stijgen, alsof de duivel ermee was gemoeid.

In de herfst van zijn loopbaan keerde Steve De Caluwé terug naar Dosko en voetbalde er nog vier seizoenen. Daarna begon zijn trainerscarrière, die recent abrupt eindigde na een telefoontje met voorzitter Wim Vandycke van Daring Brugge. Werkomstandigheden laten de combinatie met de trainerspassie niet meer toe. T1 Preben Verbandt zoekt een opvolger en heeft al enkele pistes in gedachten. (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.