https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Peter Linskens is de nieuwe hoofdcoach van FC Damme

We fotografeerden Peter Linskens luttele uren na zijn aanstelling als T1 van FC Damme. © JPV
Redactie KW

Amper een paar dagen nadat Dany Verheire ontslag heeft genomen als T1 van FC Damme, slaagde het bestuur duo, preses Filip Babylon en ondervoorzitter Jo Wallaert, erin een opvolger op de kop te tikken. De ervaren Peter Linskens is de witte merel.

Na zijn periode in Hertsberge moest Peter wegens werkomstandigheden vier dagen per week in Nederland verblijven. Hierdoor kwam zijn trainerspassie op een laag pitje te staan. Bij zijn terugkeer in België werd hij eerste in bevel in Gistel, waar hij tien jaar prachtwerk afleverde.

De Oostkampenaar staat nu voor een nieuwe uitdaging. “In Gistel promoveerden we van vierde naar tweede provinciale. Eens die mooie reeks bereikt, geraakte de vereniging twee internationale tornooien kwijt, waardoor de budgetten rake klappen kregen. We overleefden alsnog twee seizoenen in tweede en daarna bleven we met de jeugd nog twee competities actief in derde. Ik sloot af op een zevende stek en met een halve finale in de Beker van West-Vlaanderen. Het was mooi geweest. Afgelopen kampioenschap wilde ik een sabbatjaar inlassen om één en ander te overschouwen, maar door corona werd het een rustperiode voor iedereen. Bij aanvang van de huidige competitie wijzigde er weinig. Ik zou wel zien wat er vrij kwam. Ploegen contacteren waar collega’s nog aan het werk zijn doe ik nooit. Daar maak ik een erezaak van.”

“Gisteren (vrijdag) sloeg ik jullie krant open en zag het artikel staan over het vertrek van Dany Verheire in Damme. Meteen belde ik vrijdagmorgen om half 9 Jo Wallaert op. Diezelfde avond werd ik ontboden bij hem. Voorzitter Filip Babylon en bestuurslid Sam Devinck waren ook aanwezig. Gedurende pakweg twee uur babbelden we over alles en nog wat. Zelf had ik er meteen een goed gevoel bij en zij blijkbaar ook. De volgende maandag zou de knoop worden doorgehakt. Niettemin werd ik op zaterdagochtend al gecontacteerd met de melding dat ik de nieuwe T1 ben van FC Damme.”

Rode lantaarn

“We starten in wederzijds vertrouwen. Moeilijk? Daar ben ik me van bewust. Een vereniging die op kop prijkt zal allicht geen trainer zien opstappen. Achter ons hoeven we niet te kijken, FC Damme prijkt met de rode lantaarn. Wat er niet is, daar hoeven we ons geen zorgen in te maken. We evalueren wat er wel is. De gemiddelde leeftijd ligt aan de jonge kant, geen probleem, als de jongens maar kunnen meerwaarde brengen. Voor mij wordt het een uitdaging om de groep naar een beter niveau te sturen. Derde provinciale B? Bekijk de linkerkolom. Die bulkt uit met rivalen die serieus versterkt zijn of kleppers aangetrokken uit hogere regionen. De reeks ken ik op mijn duimpje net als de meeste spelers bij de concurrentie. Nu komt het erop aan mijn eigen ploeg te leren kennen en hen sturen op de juiste manier.”

“De wedstrijd van 3 oktober in De Haan zal ik meemaken van achter de zijlijn. Moest ik dan al op de bank zitten dan zou ik dit niet correct vinden tegenover diegenen die de hele matchvoorbereiding voor hun rekening hebben genomen. Aan de groep werd zopas mijn aanstelling gecommuniceerd. Mij werd ook medegedeeld dat ettelijke elementen zijn achtergebleven. Het gaat er bij mij om wie ik ter beschikking heb. Anderzijds, wie wil terugkeren zal voor geen gesloten deur staan, op voorwaarde dat ook de groep daarmee akkoord is. Op dinsdag 5 oktober organiseer ik mijn eerste oefensessie, in samenwerking met de assistenten natuurlijk. Op zondag 10 oktober komt VV Koekelare op bezoek. Dan zal ik mijn taak als T1 effectief vervullen.”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.