Kenney Rommelaere (KDC Ruddervoorde, 3B): “We scoren makkelijk, ikzelf één goal per match”

De spelers van Ruddervoorde en Eernegem wilden als één ploeg poseren, als steun voor de ineengeslagen fan van Manchester City. (foto GST)
Redactie KW

KDC Ruddervoorde smeerde SK Eernegem de eerste nederlaag van het seizoen aan. Nochtans klommen de bezoekers voor de rust tweemaal op voorsprong. Ruddervoorde sloeg terug, maakte na de pauze het verschil (4-2) en staat in derde B met het maximum van de punten alleen op kop.

Trainer Jürgen De Smet kan rekenen op een geoliede aanval. Kenney Rommelaere en topschutter Andreï Sumalan zijn in zeven matchen al goed voor achttien doelpunten. Het team heeft nog extra scorend vermogen want de teller staat op 31 goals. Gemiddeld meer dan vier per match.

“Ik zit aan zes goals of eentje per wedstrijd”, glundert Rommelaere die door een uitje met zijn gezinnetje de partij bij NSVD Handzame miste. “Klagen mag ik niet. Met Andreï wissel ik heel vaak van positie. Op die manier maken we het verdedigers lastig. Dan moeten ze een keuze maken. De ene keer profiteert Andreï, de andere keer ik.”

Bewust gekozen

Het hoeft niet te verwonderen dat Kenney Rommelaere in derde provinciale regelmatig scoort. Hij heeft een verleden in eerste, maar koos bewust voor Ruddervoorde. “Eerste provinciale zag ik niet meer zitten”, beweert hij. “De hele provincie doorkruisen om te voetballen, is niet meer aan mij besteed. Ruddervoorde kwam op het juiste moment. We spelen meestal op zaterdagavond. Mijn vriendin en ons dochtertje van twee vinden het leuk dat ik de hele zondag thuis ben.”

Rommelaere vindt die warmte ook bij zijn nieuwe club. “Vorige zaterdag was het leuk spelen voor drie- tot vierhonderd toeschouwers”, lacht de aanvaller. “Bij Ruddervoorde lijkt het voetbal steeds meer te leven. En dit gaat samen met de resultaten. We hebben al wat toppers achter de rug en zetten die allemaal naar onze hand. Alleen, toen ik met het bestuur rond de tafel zat om mijn transfer te bespreken, werd nooit over de titel gesproken. Een rustig seizoen was de ambitie. We gaan proberen zo lang mogelijk bovenin mee te draaien.”

(HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.