Jong Male VV is de absolute titelfavoriet

Spelers, trainers, bestuur en afgevaardigden hebben maar één doel: promotie naar tweede provinciale. © (Foto JVH)
Redactie KW

Voorzitter Guido Vandille had een heuse persconferentie georganiseerd. In afwachting van de komst van de spelers keuvelde hij gezapig over verleden en toekomst. Hij liet er evenwel geen twijfel over bestaan.

Jong Male VV moet meedingen naar promotie en streven naar de hogere reeks. De trainers Stijn Desmet (T1), Kenneth Dhondt (T2) en Jonathan De Seranno (keepers) kunnen werken met een topkern waaraan volgende nieuwelingen werden toegevoegd: Dries Lambert (KFC Heist), Birger Longueville (KSC Blankenberge), Yarith Maes (KSV Diksmuide) en Cedric Simoen (FC Damme). Twee beloften werden aan bij de hoofdmacht overgeheveld: Jonas Cooleman en Guillaume Karadogan. Na de groepsfoto interviewden we enkele nieuwelingen, die stuk voor stuk hun ambities niet verstopten. De conclusie ligt voor de hand: Jong Male VV is de absolute titelfavoriet.

Bij Knokke, onder Yves Van Borm

Yarith Maes is een absolute topkeeper die in het verleden uitkwam in nationale reeksen. “Koksijde, Knokke, onder Yves Van Borm in tweede nationale, en Diksmuide waren mijn vorige verenigingen. Nu was ik enorm gecharmeerd door ambities, uitstraling, accommodaties en structuur langs de Brieversweg. Bij Dismuide kende ik op het laatst wat problemen maar dat zijn oude koeien. Hier wil ik een nieuw verhaal schrijven. Ik zak terug naar derde provinciale maar dat is een bewuste keuze, het talent dat hier rondloopt is kwalitatief top hoor. Wees gerust, ik zal de reeks allerminst onderschatten. Ballen pakken is mijn taak hier, en ik bereid me daartoe optimaal voor. In Koekelare staat mijn huis, de verplaatsing enkel duurt 40 minuten. Maar Jong Male is het waard!”

Dries Lambert voetbalde al in alle hoeken van onze provincie, maar blijft een supersympathieke kanjer. “Bij Hertsberge speelde ik tot u13, vervolgens tot u15 bij Oostkamp. Vervolgens week ik twee seizoenen uit naar Roeselare en bij AA Gent haalde ik de beloften. Diksmuide kwam aan bod toen ik mijn carrière begon bij de eerste ploegen. Dan volgden Knokke, Wingene, Wielsbeke, Zottegem en Westkapelle. Tenslotte hield ik het vier seizoenen voor bekeken wegens werkzaamheden bij Garrincha Brugge. Vorig kampioenschap hervatte ik in Heist voor een heel kort seizoen. Nu ben ik aan zet langs de Brieversweg. Ik word 30 in oktober en wil kost wat kost nog een prijs pakken in het voetbal. Als diepe spits moet ik de netten doen trillen. Met een cliché zal ik afsluiten: liever minder scoren en promoveren dat raak treffen met de regelmaat van de klok en in derde blijven. Stijgen blijft de boodschap, zo simpel is het.”

Het blijft wennen om Birger Longueville niet in outfit van KSC Blankenberge te zien en hem te spotten zonder zijn broers Gianni en Giovanni. “In alle eerlijkheid, ik mis hen wel. Jong Male speelt in derde provinciale, dat is een flink stuk lager dan ik gewoon ben. Maar soms moet je keuzes maken in het leven. Ik ben schilder in bijberoep en drie tot vier oefensessies per week begonnen zwaar te wegen. Ik ben immers 31 jaar oud en de concurrentie wordt steeds groter. Blankenberge wens ik het allerbeste toe, het blijft een subliem geheel, maar ik vertrek voor een nieuwe uitdaging. Jong Male voetbalt op een schitterend kunstgrasveld, dat is mijn geliefkoosde ondergrond. In principe zal ik uitkomen als aanvallende middenvelder. Tevens speel ik nog zaalvoetbal met de vrienden bij ZVC Assebroek. Daar komen enkele teamgenoten uit bij Jong Male, wat ook serieus heeft meegespeeld. We zullen beschikken over een oerdegelijk geheel. Dit is een keuze van het hart en de familiebanden zullen er niet onder lijden. Enkel zie ik mijn broers niet meer tijdens de matchen, tenzij we niet op hetzelfde moment aantreden. De eerste weken verliepen hier fantastisch, alles wordt tot in de puntjes geregeld en wij hebben niets tekort.”

Contract met Deinze niet verlengd

T1 Stijn Desmet krijgt de zware verantwoordelijkheid om de enorme betrachtingen waar te maken. Dat schrikt hem allerminst af. “In vergelijking met vorig seizoen zijn de ambities niet gewijzigd. Alleen kwamen er een paar ervaren sterkhouders bij. Hopelijk blijven we gevrijwaard van blessures, wat afgelopen kampioenschap allerminst het geval was. Het is en blijft voetbal, we worden voorgeschoteld als favoriet maar moeten het nog altijd waarmaken. Als voetballer maakte ik het mee dat we werden bestempeld als meelopers maar ons los tot kampioen kroonden en ook het omgekeerde ervaarde ik. We zien wel van week tot week. Het contract als fysical coach in Deinze werd niet verlengd, dus die duobaan behoort tot het verleden. Vanaf nu is het weer fulltime onderwijs en Jong Male VV.

Dit is de voltallige kern van Jong Male VV, die kost wat kost wil promoveren: Jari Belpaire, Kevin Boghmans, Boris Borrant, Fausto Coens, Jonas Cooleman, Leander Daveloose, Milan Deblieck, Jason De Swarte, Bert Hoste, Guillaume Karadogan, Dries Lambert, Birger Longueville, Yarith Maes, Darco Masselus, Vittor Masselus, Alex Patris, Cedric Simoens, Robin Van De Water, Nicolas Vandille, Kevin Van Nieuwenhuyse, Jentl Vanthorre, Jan Verhelst. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier