Gregory Polen nieuw bij Lissewege (3B)

Gregory Polen. (foto JPV)
Redactie KW

Wie KFC Lissewege volgt in vriendenmatchen en wedstrijden in het kader van de Beker Van België kan vaststellen dat er met Gregory Polen een klasbak tussen de palen staat. Pakweg tien jaar geleden kroonde hij zich met KFC Heist tot kampioen en speelde hij vriendschappelijk tegen zijn ex-ploeg KAA Gent, met Frank Boeckx als sluitstuk.

Nu straalt Gregory meer ervaring en rust uit. “Als kleine pagadder startte ik bij het toenmalige Daring Blankenberge. Vervolgens kreeg ik de kans me te bewijzen bij Club Brugge. Daarna kwam AA Gent aan de beurt voor twee kampioenschappen. Ik trainde mee met de eerste ploeg. Mechelen toonde zich bereid voluit op mij in te zetten en ik werd aangesteld tot tweede keeper in eerste nationale. Maar dan begon de miserie. Mijn profcontract lag klaar, Peter Maes had mij met positief gevolg getest. Ik moest nog één oefenmatch afhaspelen op Lokeren. Pal op het uur incasseerde ik een trap op de knie. Gevolg: alles door, operatie en twee jaar inactiviteit. Mijn droom lag meteen aan diggelen.”

“Eens hersteld ging het qua reeksen serieus bergaf: in Maldegem haalde ik nog nationale, daarna volgden Bellem en Heist, onder de kerktoren. Aan de kust beleefde ik nog topjaren, maar leerde ook de andere kant van de medaille kennen. KWS Oudenburg was mijn volgende uitdaging omdat ik de toenmalige T1 daar, Filip Dewaele, een plezier wilde doen. Weeral was ik daarna toe aan een sabbatcompetitie, tot de vrienden van Lissewege aan mijn oren kwamen zagen. Ach, waarom niet, ik doe het graag en ben nog relatief jong. Hopelijk kan ik nog een heel mooi hoofdstuk aan mijn keepersloopbaan toevoegen.”

“Op training kan ik mijn talenten botvieren ondanks ellenlange inactiviteit, ook wegens corona. Vorig seizoen, net voor de pandemie, kwam ik hier een paar keer oefenen, maar nu durf ik het niveau te vergelijken met provinciale topteams. Grootspraak is niet aan mij besteed, daarvoor heb ik al teveel meegemaakt, maar zonder blessures of schorsingen zou hier wel iets serieus te gebeuren staan.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier