Zet KM Torhout opmars verder tegen ongeslagen leider KSV Oostkamp ?

Olivier Vermander heeft een KM-verleden maar komt nu uit bij de tegenstander. © VDB
Redactie KW

Geen Pro League of 1B matchen dit weekend. Eén van de mooiste affiches van het zondagvoetbal dit weekend is ongetwijfeld het treffen in derde nationale A tussen KM Torhout en de ongeslagen leider KSV Oostkamp. Een provinciale derby en zo zijn er niet veel want samen met Anzegem vormen ze de enige clubs uit onze provincie in die reeks.

Oostkamp is al sinds speeldag negen periodekampioen. Na tien speeldagen heeft het een bijna perfect parcours afgelegd : 28 op 30. Alleen in de eerste thuismatch tegen Lochristi werd niet gelijkgespeeld. En opvallend : KSVO kreeg wat het verdiende. In veel matchen maakte het pas na de rust het verschil, zoals vorig weekend toen het Avanti Stekene na een 2-2 ruststand nog 5-2 aan de broek smeerde. Met KSVO zie je blijkbaar altijd doelpunten : 28 goals gemaakt, 12 tegen, dus een goalaverage van 16.

Zes overwinningen op rij

KM Torhout startte dramatisch met 0 op 12 maar zette nadien een zegereeks in. Zes overwinningen op rij brachten KM op de tweede plaats. Met evenveel punten als Overijse, Bambrugge en Lebbeke, maar KM bezet wel degelijk de tweede plaats door het aantal overwinningen. Bij de ploeg van sportief directeur Didier Degomme en trainer Stijn Meert maken ze zich al een tijdje op om de leider van het nauwelijks 17 kilometer verder gelegen Oostkamp warm te onthalen.

Bij KSVO spelen twee spelers met een KM-verleden : Olivier Vermander en Tom Lannoo. Vermander is fit maar Lannoo zal moeten afhaken, hij miste ook al de vorige match door een liesblessure. Voor het overige lijkt iedereen selecteerbaar, Vanneste komt terug na ziekte. Er is echter nog iemand met een KM-verleden. Kurt Delaere speelde ooit als spits gedurende korte tijd bij KM. Hij kon hen dit seizoen veel live aan het werk zien, want KM speelt altijd tegen de tegenstander die de week nadien KSVO ontmoet.

Kort KSVO-verleden

Bij KM zullen Cathenis, Vandelannoite, Belpaire en Kostyrka wellicht nog niet inzetbaar zijn. Vorige week werd Jason Neu tijdens zijn invalbeurt tegen Appelterre hard aangepakt en zal hij wellicht out zijn. Voor het overige lijkt de selectie te zijn die de vorige match afwerkte. Bij KM loopt er één speler rond met een wel heel kort KSVO-verleden. Centraal verdediger Laurens Huysentruyt speelde vorig seizoen bij Oostkamp, maar dat waren slechts een paar bekermatchen en vier competitiematchen, door de corona-uitbraak.

Hoe dan ook : de clash tussen de eerste achtervolger en de leider in 3A belooft een duel op het scherp van de snee te zullen worden. Afspraak zondagnamiddag om 14.30 uur op de Velodroom. (DACH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.