Winkel Sport – dat op openingsspeeldag op gelijkspel blijft steken – ziet polyvalente Marvin Dewaele per direct vertrekken naar SK Roeselare

Marvin Dewaele poseerde nog mee op de spelersvoorstelling van Winkel Sport, maar is vanaf nu voetballer bij SK Roeselare. © VDB
Wouter Vander Stricht

Marvin Dewaele (23) is niet langer speler van Winkel Sport, de polyvalente speler maakt de overstap naar SK Roeselare dat met ambitie start in derde afdeling VV.

Marvin Dewaele maakte nog deel uit van de A-kern van KV Oostende, maar streek in de zomer van 2021 neer op Terschueren. Hij maakte er minuten, maar was nooit onbetwistbaar titularis. De polyvalente verdediger kan op meerdere posities uit de voeten, ook op het middenveld. Nu stapt Dewaele naar het twee reeksen lager spelende, maar niet van ambitie gespeende SK Roeselare. Daarmee maakt hij dezelfde overstap die Tibo Van de Velde – met wie hij de geblondeerde lokken deelt – zes maanden eerder maakte. Van de Velde vond meteen opnieuw zijn draai op Schiervelde en stond er vaak aan het kanon.

SK Roesleare opent zondag om 15 uur op het veld van KVV Sint-Denijs Sport de competitie, nadat het eerder al mooi voetbal en aardige resultaten liet noteren in de voorbereiding. Bij SK Roeselare vertrekt ook nog Henri Moyaert, vorig jaar vanuit Kortemark bij Roeselare beland, naar tweede amateurklasser FC Gullegem.

Comeback van Winkel Sport

Zonder Marvin Dewaele bleef Winkel op de openingsspeeldag steken op een 2-2 gelijkspel tegen Hoogstraten VV. Winkel creëerde de eerste en de beste kansen in de eerste helft, maar goalgetter Jeremy Perbet gaf niet thuis. Hoogstraten kwam daarna meer in de partij, stuitte bij een driedubbele kans in één fase ook op de paal, maar kwam in de tweede helft 0-2 voor. Boeken toe, dachten de meeste fans, maar de striemende regen inspireerde tot een slotoffensief. Eerst schoot Perbet magistraal binnen en in de slotfase knalde de ingevallen Mathieu Vervaecke uit een scherpe hoek mooi binnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier