Trainersstaf KM Torhout compleet voor volgend seizoen

Dimitri Verhulst blijft volgend seizoen keeperstrainer bij KM Torhout.© Foto VDB
Dimitri Verhulst blijft volgend seizoen keeperstrainer bij KM Torhout.© Foto VDB
Redactie KW

Amper vijf dagen nadat bekend raakte dat Stijn Meert de nieuwe hoofdtrainer wordt volgend seizoen en dat Didier Degomme nog enkel sportief manager – wel met uitgebreide bevoegdheden – zal zijn, is nu de rest van de sportieve staf samengesteld.

Stijn Meert zal bijgestaan worden door twee assistent-trainers die beiden uit eigen huis komen. Dimitri Verhulst was al twee seizoenen (hij begon aan het seizoen 2019-2020) keeperstrainer en blijft dat. Hij zal en de keepers van de eerste ploeg en ook de doelmannen van de jeugd onder zijn hoede krijgen. Hij heeft het diploma keeperstrainer niveau 1.

De nieuwe (hoewel) assistent is Geert Versavel (44), oorspronkelijk voetballer bij het Antwerpse KFC Hemiksem, waar hij in derde provinciale in de eerste ploeg kwam en er promoties maakte tot in bevordering (de vroegere vierde klasse). Door blessureleed moest hij op 24-jarige leeftijd stoppen.

Hij kwam in Ruddervoorde wonen en begon zijn trainerscarrière bij de jeugd van KDC Ruddervoorde. In 2016 kwam hij bij Torhout KM terecht en was de voorbije jaren actief bij de U19 en beloften. Hij heeft het diploma Uefa B en start binnenkort met het traject voor het Uefa A-diploma. Hij heeft ook diploma’s van physical coach en videoanalist.

Besparingen omwille van corona?

Dat alles betekent dat KM afscheid neemt van Jens Noppe, die wel een heel korte periode bij KM zal geweest zijn in trainersfunctie (Hij speelde eerder zeven jaar bij KM). Zeker als er dit seizoen niet meer zal gespeeld worden in amateurklasse, wat er dik in zit. Noppe was assistent-trainer bij Didier Degomme en veldtrainer, tot op heden kon hij die functie alleen uitoefenen in de voorbereiding en gedurende een viertal competitieweken.

Het was al link dat Jens Noppe niet weerhouden werd toen de aanstelling van Stijn Meert bekend werd. Ook Frank Claeys zal niet meer bij de A-kern werken. De Diksmuidenaar kreeg een functie aangeboden binnen de postformatie van de jeugdopleiding, maar vroeg bedenktijd. Het ziet ernaar uit dat het wegvallen van Noppe en Claeys bij de A-kern ook een soort van financiële besparing lijkt. Het gevolg van corona? Dat zou wel eens kunnen.

(DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier