SV Anzegem klaar voor de ‘echte’ start in de amateurklasse

Het bestuur, de trainers en de voetballers die spelen in 3de klasse amateurs en in de 4de provinciale.© HDV
Het bestuur, de trainers en de voetballers die spelen in 3de klasse amateurs en in de 4de provinciale.© HDV
Redactie KW

De eensgezindheid bij SV Anzegem is groot. Het bestuur, de spelers, de sponsors, de supporters: iedereen is klaar voor de ‘tweede’ start in de derde amateurklasse.

“Laat het ons de ‘echte’ start noemen”, zegt voorzitter Jean-Pierre Vandenheede. “Na een jarenlang verblijf in het provinciaal voetbal begonnen wij vorig seizoen aan ons eerste in het ‘nationaal’ voetbal. “Het werd, door de omstandigheden, een ingekorte competitie.”

‘Kinderziektes wegwerken’

“We haalden vier op twaalf. Te vroeg om bepaalde conclusies te trekken. Daarom zijn de ogen vooral gericht op de start van volgend seizoen. Er moeten nieuwkomers ingepast worden. Bepaalde ‘kinderziekten’ moeten nog weggewerkt worden. Na een ‘coronajaar’ moet je mij anderzijds geen voorspellingen vragen. We zijn al heel blij te kunnen voetballen.”

De voorzitter kijkt hoe dan ook met veel vertrouwen naar het tweede seizoen. Hier en daar werd een beetje gesleuteld aan de kern. T1 Fanny Schamp en T2 Jo Mahieu kunnen in alle rust hun werk voortzetten. Koen Six is nieuw. De oud-voetballer doet zijn intrede als sportief manager. Hij is al goed ingeburgerd.

T2 Jo Mahieu komt met T1 Fanny Schamp tot een goede samenwerking. “We vormen een goeie ‘mix’ en dat kan alleen maar de ploeg ten goede komen”, zegt Jo Mahieu. “We zijn een beetje gestalte kwijt maar voetbaltechnisch is er wel vooruitgang.”

Acht nieuwkomers

SV Anzegem telt acht nieuwkomers: Mounir Bouhid, Maarten Houthoofd, Jamie Tuytens, Thomas Vercruysse, Maxime Cottignie, Junior Ouchen, Jordy Janssens en Emile Vandenbroucke.

“Ik woon in Kortrijk zodat de verplaatsing niet zo groot is”, zegt nieuwkomer Mounir Bouhid die vroeger bij V.K Dadizele speelde. “Coach Fanny Schamp benaderde mij om de overstap te doen. Ik kan als spits of flankspeler ingezet worden.”

“Anzegem is mij bekend, de ploeg was al een tegenstander. In de middenmoot meedraaien, zou heel goed zijn voor mijn nieuwe ploeg”, besluit de 24-jarige zelfstandige eigenaar van een transportbedrijf.

Nieuwe beloftenploeg

Bij SV Anzegem is er niet alleen een ploeg voor de derde amateurklasse. De B-ploeg speelt al enkele seizoenen in vierde provinciale en mikt volgend seizoen zelfs op een plaats in de top vijf. Er zal ook een nieuwe beloftenploeg in de competitie verschijnen. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier