Sprookje blijft duren bij KSV Oostkamp (3e afdeling A): “Eindronde is binnen en we staan acht punten los!”

Thijs Benoot is stevig slot op de deur bij KSV Oostkamp. (foto JPV)
Redactie KW

Het sprookje wordt steeds mooier op de Valkaart. Hypermoderne kleedkamers en een luxetribune staan in de steigers. Op sportief vlak worden topresultaten niet langer met verbijstering bekeken.

Zegevieren is de normaalste zaak geworden, ook al is het geheel van coach Kurt Delaere relatief nieuw in derde afdeling A. Op bezoek bij Svelta Melsele werd met 1-5 gewonnen. Phil Canoot lukte een wereldgoal en centrale verdediger Thijs Benoot rukte net voor het uur mee op en kopte de 1-3 tegen de touwen. Laatstgenoemde geniet met volle teugen in de nationale reeksen. “We startten de competitie met het idee een seizoen zonder degradatiezorgen af te haspelen maar tot mijn grote verrassing spelen we ettelijke opponenten van het kastje naar de muur. We zijn negen matchen ver, de eindronde is binnen en we staan acht punten los. Subliem!”

Nog niet verloren

“Na één jaar Westkapelle, en de teleurstelling van de stopzetting van het vlaggenschip in eerste provinciale, trok ik voor drie competities naar Zedelgem. Bij Excelsior vertoefde ik heel graag, het is een familieclub. Toch wilde ik mijn grenzen verleggen en evalueren of ik in nationale aan mijn trekken kon komen. Het niveau kreeg ik heel vlug onder de knie. We wonnen tot op heden acht duels en speelden slechts één keer gelijk. We verloren nog niet. Net dat is nu het aandachtspunt. Onze eerstvolgende opdracht is een thuismatch tegen nummer drie Avanti Stekene. Uit ervaring weet ik dat, na het behalen van een periodetitel, soms in het volgende duel een soort euforie opdoemt. Anderzijds zit onze trainersstaf kort op de bal en laat geen verslapping toe. Trouwens, op ons kunstgrasveld kunnen we net dat duwtje meer geven. De titel? Daar denken we in feite niet aan, al kunnen we ons toch moeilijk laten verliezen. Week na week worden we voorbereid op de eerstvolgende opdracht. De videoanalyses betekenen een enorme toegevoegde waarde. T1 Kurt Delaere, T2 Kevin Deslypere en keeperstrainer Thierry Kestremond laten niets aan het toeval over. Na de definitieve zekerheid over de eindronde hebben we heerlijk gefeest, de volgende dagen oefenden we dat de stukken eraf vlogen.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.