Piepjonge Kevin Deslypere (27) wordt T2 bij KSV Oostkamp

Kevin Deslypere is nog maar 27.© JPV
Kevin Deslypere is nog maar 27.© JPV
Redactie KW

KSV Oostkamp vond een opvolger voor T2 Jurgen Landuyt in eigen huis. De 27-jarige Kevin Deslypere werd uit meerdere kandidaturen geselecteerd.

De korte samenwerking tussen T1 Kurt Delaere en zijn assistent Jurgen Landuyt verliep vorig seizoen vlekkeloos. Door corona moesten ze hun sportieve arbeid stoppen. De hoofdcoach besloot om tijdens het nieuwe kampioenschap één trainingsdag meer in te lassen. Jurgen Landuyt kon dit niet combineren met zijn privéleven en nam in alle vriendschap afscheid.

Verjonging is geen ijdel woord op de Valkaart. De keuze voor opvolging werd uit eigen huis gehaald. Kevin Deslypere kwam als laureaat uit de bus ondanks ettelijke kandidaturen. Kevin blikt hoopvol vooruit en legt uit waarom hij solliciteerde: “Nadat ik werd opgeleid in de voetbalschool van Club Brugge zette ik mijn hobby verder bij KSV Oostkamp, waar ik alle jeugdrangen doorliep en onder Hans Mulier doorstootte naar het vlaggenschip.”

Master Lichamelijke Opvoeding

“Vervolgens verhuisde ik naar Jong Male en voor een half seizoen naar Daring Brugge. Op dat moment telde ik amper 24 lentes maar was meer bezig met het coachen, dat deed ik al in de bovenbouw van KSV Oostkamp, dan met mijn eigen matchen. Intussen had ik mijn diploma Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschap behaald.”

“Nu ben ik bezig met mijn Uefa A en die opleiding zal in april afgerond zijn. Bij de beloften van Oostkamp werkte ik andermaal heerlijk samen met Hans Mulier. In de opleiding Uefa A leerden ze mij niet aan mezelf te twijfelen. Als jongeling van 27 jaar zal ik ervaren nationale kleppers onder mijn vleugels krijgen, hé.”

Bovenbouw

“T1 Kurt Delaere ken ik al lang en de samenwerking verloopt nu al vlot. En in het bestuur zag iedereen me opgroeien tussen de krijtlijnen. Oostkamp is mijn leven. Kortom, ik aarzelde niet langer en stelde me kandidaat, met succes. Naast mijn taken als T2 blijf ik de bovenbouw coördineren en de beloften coachen. Dat wordt een pak werk, maar dankbare opdrachten. Het grote voordeel van die triobaan is dat ik een volledig overzicht zal hebben over de bovenbouw en elk lid van de A-kern zal van binnen en van buiten kennen.” (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier